3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gökçebey’de beklenen birlik kuruldu

Gökçebey’de uzun süredir kurulması düşünülen ve merakla beklenen Gökçebey İlçesi Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği 16 Aralık 2008 Salı günü kuruluş genel kurul toplantısını gerçekleştirerek resmen kuruluşunu tamamladı.

Gökçebeyde faaliyet gösteren 47 Etlik Broyler işletmesi sahibi olan 38 Etlik Broiler üreticisinden 16’bir araya gelerek Gökçebey İlçesi Hayvan Eti Üreticileri Birliği kuruldu. Geçici yönetim kurulunun çağrısıyla düzenlenen birliğin, yapılan genel kurul ile resmen kuruluşu gerçekleşti.

Gökçebey İlçe Tarım Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantının kuruluş genel kurulu olması nedeniyle toplantıya Zonguldak İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Destekleme Şube Müdür V. Mehmet Akbaş, Gökçebey İlçe Tarım Müdürü S.İrfan Soysal ile Veteriner Hekim Sevim Küçükbekir ve üreticiler katıldı. Genel Kurul öncesi konuşma yapan İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, birliğin kurulmasının önemini anlattı.

Daha sonra konuşan Soysal’da kümeslerden çıkan altlıkların depolanarak soruna çözüm bulunması için hazırlanan eylem planı hakkında bilgi verdi. 14 maddeden oluşan gündeme geçildiği genel kurulun Divan Başkanlığı’na Özcan Verim seçildi. Saygı duruşu ile başlayan genel kurulun 12. maddesinde yer alan Yönetim ve Denetim kurulları seçildi. Gizli oy, açık tasnif ile birlik üyeleri Osman Bayraklı, Kadir Çakıroğlu, Halil Eliçora, Yasin Adıbay ve Hüdayet Yağlı 4 yıllığına yönetim kuruluna getirildi.

Resmen faaliyetlerine de hız verecek olan birliğin, şuanda hazırda yıllık yaklaşık 3 Milyon Kg beyaz et üretimi gerçekleşirken, yapılacak çalışmalarla üreticilerin üretim ve pazarlama şartlarının iyileştirilmesi gibi konularda önemli derecede faydalı olması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?