3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gökgöl mağarası ilgi odağı!

Zonguldak'taki Gökgöl Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. 

Yaklaşık 7 milyon yıl ile 2.5 milyon yıl arasında kayaç katmanlarının çökelmesi ile oluşan Gökgöl Mağarası, Avrupa ve uzak doğu ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkeden ziyaretçi akınına uğruyor. Toplam 3350 metre olan ve 875 metresi turizm amaçlı kullanıma açılan mağaranın, Fosil Giriş, Damlataşlar Galerisi, Çöküntü Salonu, Muhteşem Salon, büyük Çöküntü Salonu ve Harikalar salonu gibi adlarla nitelendirilen kısımları, traverten, sarkıt, dikit sütunlar ve damlataşlar ile süslü. Adeta bir renk cümbüşü yaşanan mağaranın aynı zamanda astım hastalığına iyi geldiği belirtiliyor. Belirli zamanlarda gelerek mağara kürleri yapan astım hastaları, yazın bunaltıcı sıcağında renkli ve eşsiz görüntüler arasında rahat nefes almanın da keyfini sürüyor. 

2001 yılında ziyarete açılan mağaraya ilgi her geçen yıl artıyor. İl Özel İdaresi kayıtlarına göre, 2001 yılından 2008 yılının Haziran ayı sonuna kadar mağarayı 81 bin 536 öğrenci, 126 bin 755 sivil olmak üzere toplam 208 bin 291 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 

Diğer yandan Zonguldak'ta, henüz turizm amaçlı kullanıma açılamayan Cumayanı, Kızılelma, Sofular ve İnağzı Mağaraları da, ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi verdi IP: 88.250.65.xxx Tarih : 14.07.2008 15:18:23

Gökgöl Mağarası'nın olması Zonguldak açısından çok önemli bir yere sahip bence.Çünkü doğal güzellikleriyle cennet olan Zonguldak'ımız Gökgöl Mağara'sıyla da ilgi odağı olması ve ziyaretçilerinin çok olması,Zonguldak'ın değerini bir kez daha ortaya koymaktadır.Ben toplam 10 defa gitmişimdir Zonguldak Gökçebeyli olmama rağmen.Bunun sebebi de eşşiz doğal güzelliği.Zaten ben hep diyorum Zonguldak Batı Karadeniz'in cenneti.Şuan Afyon'dayım ve zonguldak'ımın değerini çok iyi anlıyorum. Bizim yapmamız gereken şey Zonguldak doğal güzelliklerimize sahip çıkmak ve değerlerini arttırmak.Çünkü öyle yerler var ki Zonguldak kadar ve Zonguldak Halkı kadar doğal güzelliklere sahip değil.İyi günler