3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca, ziyaretlerini sürdürüyor

Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca, sivil toplum kuruluşlarına ziyaretini sürdürüyor.


Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Caner, ADD Zonguldak Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün, Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Hüseyin Kalay, Teknik Elemanlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mahmut Özçelik, Zonguldak İli ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Necati Başar’ı ziyaret etti. Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, “Zonguldak Belediyesi dernek için yerimizden bir çok etkinliğimize kadar yanımızda yer aldı. Bir çok sorunumuza çözüm noktasında yardımcı oldular. Bize kurulduğumuz 2006 yılından itibaren gerekli tüm desteği verdiler.

Başkan Gonca’nın bu nedenlerden bizim nazarımızda ayrı yeri vardır” diyerek Gonca’ya başarılar diledi. Başkan Gonca burada yaptığı konuşmada, “Bizim gözümüzde de diyabet hastalarının ayrı yeri vardır. Çünkü bu dernek sağlık kuruluşu gibi çalışıyor. Derneğin şuan bulunduğu binayı çeşitli amaçlarla bir çok kesim tarafından istenmişti. Biz diyabet hastalarına çekinmeden bu yeri verdik. Yüzümüzü de kara çıkartmadılar. Yanlarında geçen dereyi de arıttığımız zaman alan daha güzel ve çağdaş bir görüntüye sahip olacak” diye konuştu.


Belediyenin emin ellerde olduğunu vurgulayan Gonca, “Zonguldak belediyesi emin ellerde. Allah, bizlere aynı duygu, düşünce ve heyecanla yeri bir dönem daha nasip etsin istiyoruz. Bunu da seviyeli siyaset yaparak gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.


‘HODRİ MEYDAN’ ÇAĞRISI
MHP’nin belediye başkan adayı Selahattin Gülay’ın seçim çalışmaları esnasında hakkında söylediği “devleti 4 milyon YTL zarara uğrattığı” söylemlerin doğru olmadığını belirten Gonca, Gülay’ın ispatlaması halinde başkan adaylığından ve belediye başkanlığından istifa edeceğini söyledi. Aksi durumda ise Gülay’ın adaylıktan çekilmesini isteyen Gonca, Soğuksu mevkiinde yapılan asfaltın bozulmasıyla ilgili belediyenin 4 milyon TL’lik zarara uğramadığını vurguladı. Gonca, “Aldığımız karar doğrultusunda siyaseti son derece seviyeli yapacağımı söylemiştim. Ama bir takım hakkımda çıkan ve asılsız iddialar bizi bu cevabı vermeye zorladı.

Adaylardan biri, kahve toplantısında Soğuksu mevkiinde bozulan asfaltla ilgili belediyenin 4 trilyon zarara uğratıldığını söylemiş. Ben bugüne kadar belge olmadan kesinlikle konuşmadım. Bilip bilmeden, doğru yanlış konuşarak bir yerlere gelmeye çalışmadım. İnsanlar birbirini kötüleyerek, karalayarak bir yerlere gelmeye çalışmasın. Hesaplı, kitaplı konuşalım ve tavırlarımıza dikkat edelim” dedi. 5 yıllık süreçte 43 ton asfalt ihalesini ayrı, 12 tonluk asfalt ihalesini ayrı yapıldığını belirten Gonca şöyle devam etti:


“12 tonluk asfalt ihalesini kazanan yüklenici firmanın yaptığı asfaltlarda bozulma ve sorunlar oldu. Aynı firmaya, karayolu yapımı için de işler verilmişti. Önceki işlerinde sorun olmazken, son işlerde sorun yaşanmış. Bu tamamen bir talihsizliktir. Kasım ayında asfalt yapılmaz deniyorsa, bu gidilsin karayollarına sorulsun. Usulüne uygun yapılırsa Kasım ayında da asfalt yapılır. Yüklenici firmanın talihsizliğidir. Firmaya bu yaptığı asfaltla ilgili hiç para ödemesi yapmamıştık. Beş kuruş ödenmemiştir. Firma da hatasını kabul ediyor.

Zararı kendisi telafi edecektir. Bu doğrultuda adaylardan Selahattin Gülay, söylemlerinde haklı olduğunu söylüyor yada düşünüyorsa bunu ispatlasın. İspatlarsa da bende bırakın adaylıktan çekinmeyi, başkanlık görevimden o dakika istifa edeceğim. Ama ispatlayamazsa, o adaylıktan çekilsin. İşte hodri meydan. Zaten doğru söylemiyorsa, insanlardan dürüstlük vaadiyle oy istemeye hakkı da yoktur.”
Sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri de Gonca'ya başarılar diledi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 20:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?