3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca: 'Dışarıda dedikodu üretiyorlar'

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı seçim gezilerini sürdürüyor.

Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, seçim gezileri kapsamında Birlik Mahallesi’nde Dursun Çokadar ve Ali Eroğlu’nun evine konuk oldu.

Gonca’nın ziyaretlerine AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli ve partililer eşlik etti. Ziyaretlerinde 5 yıl boyunca yapılan hizmetlerini anlatan Gonca, “50 yıllık su ihtiyacını karşılamak için Doğanlı Deresi’nden Ulutan Barajı’na su ilavesi için tünel yapıyoruz. Acılık Deresi’nin üzerinin kapatılması ile ilave yol meydana getiriyoruz. Site Mahallesi’ne giden araçların mesafesini kısaltmak için viyadüklü yolu yaptık. 50 yıllık çöp sorununu ortadan kaldırdık. İstanbul Parkı’nı yaptık. Mezbahane’yi o eski kötü görüntülerinden kurtardık. Geçmişte derelere akan o hayvan kanlarını ortadan kaldırdık. Ve daha sayamadığımız bir çok projeyi hayata geçirdik” diye hizmetlerini sıraladı.

Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, konuşmasında eleştirilere de cevap verdi. Gonca, "Dışarıda dedikodu üretiyorlar. Dışarılarda konuşulanları duyuyoruz. Bir aday iktidara geldiğinde belediyeye su borcu olanların borçlarını affedecekmiş. Bu normalde mümkün değil. Ama o aday tutup da tüm vatandaşların borcunu kendi cebinden öderse bütçesi yeterse ödesin. O adayın söylemleri yüzüne belediyede tahsilatlar düştü. Bu yüzden belediyenin gelir gider dengesinde aksaklık oldu. Ben personelin parasını yatırdım. Bu yüzden BEDAŞ’ta elektriği kesti. Tam seçim dönemi hassas bir dönemden geçiyoruz. Ama sorunu çözdük. Önümüze bir takım engeller koymak isteyenler var ama başaramayacaklar. Zonguldak’ta siyaseten hayata geçecek politikaların olmadığını gördük. Ama ben vaat kar biri değilim. 5 yıl boyunca sayamadığımız kadar projeyi hayata geçirdik. Bunların 67’si hazırladığımız kitapçıkta yer alıyor. Kim doğru yaparsa teşekkür ediyorum. Ben politikaya atıldığımda arkamda ne siyasi güç ne de para vardı. İstifamı basıp partiye üye oldum ve seçimi kazandım. Biz para babalarına gidip hiç para dilenmedik. CHP’nin adayı İsmail Eşref çıkıyor, ‘Su sorunu benim zamanımda çözülmüştür’ diyor. Biz mi yanlış duyuyoruz? Eşref, zamanında Kokaksu mevkiinde boşa akan suya tesis yapıp Ulutan Barajı’na aktarma yapmış. Onu yapmasaymış benim zamanımda su problemi olacakmış. Ben de diyorum ki 3 su tulumbasını iptal ettiler yerine cafe yaptılar” diye sözlerini tamamladı.
Ziyaretlerde yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleri ise Gonca’ya sorunlarını anlatarak, seçimlerde başarı diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 10:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?