3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca: Zonguldak'ın geleceğini kurtaracağım

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin iki haftada bir düzenlediği mangal sohbetinde, kavgacı, kindar ve iş yapmadığı yönündeki iddialara cevap verdi.

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetimi ve çok sayıda üye gazetecinin katıldığı mangal partisinde, kavgacı ve kindar olduğu yönündeki eleştirilere açıklık getiren Belediye Başkanı Secaattin Gonca, bütün amacının kentin önünü açmak olduğunu ifade etti. Gonca, "Buraya çelik-çomak oynamaya gelmedik. Halkım benden hizmet bekliyor. Bunları gerçekleştirmem için benim önümün açılması lazım. Benim kavgam, Zonguldak’ın önünü tıkayanlarladır. Bu da sürecektir" dedi.

Başkan Gonca, seçimi kaybetmek pahasına da olsa göz boyamak için hizmet yapmayacağını ifade ederek, "Zonguldak, yıllardır tribüne oynayan idareciler nedeniyle büyük sıkıntı çekti. Ben tribüne oynamayacağım. Altyapı çalışlarına ağırlık verip Zonguldak’ın geleceğini kurtaracağım" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak’ın en öncelikli sorununun mülkiyet problemi olduğunu söyledi. Gonca, "Zonguldak’ın yüzde 30’unda tapu var. Yeni alanların açılması için meclis üyelerimizle birlikte göreve geldiğimizde bir çalışma başlattık. Zonguldak’ta hazine arazileri üzerinde konutlar, işyerleri, binalar mevcut. Kimsenin tapusu yok. Bazılarının tapu tahsis belgesi var. Ancak tapulu alan çok az. İnşaat yapmak isteyenden tapu kaydı istiyoruz. Olmadığı için kimse veremiyor. Biz de inşaat izni, ruhsatı veremiyoruz. Zonguldak’ın en büyük sorunu olan mülkiyet sorununa el attık. Şehrin havadan fotoğraflarının çekilmesi işini ihale ettik. Bu konuda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nden de bilgi desteği aldık. 4 ay içinde kentin havadan çekilmiş fotoğrafları elimize ulaşacak. İkinci aşamada ise plansız kentleşmeyi önlemek için yeniden planlama yapacağız. Mahallelerimizin jeolojik etütlerini tamamlayacağız. Bunları yaparken vatandaşımızın özlük haklarını da koruyacağız. Bu proje için belediyemizin kasasından 1 trilyon lira çıkacak. Proje sonrası ürettiğimiz arsaları Milli Emlak’tan devralacağız. Zonguldak’ın mülkiyet sorununu çözerken cesur ve cesaretli davranıyoruz. Seçim kaybetmemek için parklar, bahçeler ve süslemeler yapabilirim. Siyasi kimliğimi seçebilirim. Ama ben seçimi kaybetmek pahasına da olsa ikinci kimliğim olan Belediye Başkanlığı kimliğini tercih ediyorum" dedi.

Zonguldak’ın su problemini de kayıp ve kaçağı önleyerek çözdüklerini belirten Gonca, çevre yolu, dere güzergahının değiştirilmesi ve demir köprünün yıkılması projelerinin de bir an önce hayata geçirilmesi için çalıştıklarını kaydetti. Gonca, "Dere yatağının değiştirilmesi benim kişisel düşüncem değil. Bu konuda geçmişte çalışmalar yapılmış. Hatta geçmişte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bu olay için Devlet Su İşleri’ne 400 milyar lira ödenek aktarmış. Bu proje doğru bir proje. Zonguldak’ın en büyük sorunu trafik. Bu problemin çözümü için dere yatağının değiştirilmesi, çevre yolunun yapılması ve mevcut demir köprünün sökülmesi gerekiyor. Bunun için ben elimden geleni yapacağım" dedi.

Zonguldak’ın kanayan yarası olan kanalizasyon ve çöp sorununu kökten çözeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Secaattin Gonca, kanalizasyon projesinin İspanya’dan gelecek kredi ile yapılacağını, Sapça mevkiine de çöp arıtma tesisi kurulacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 12:24:44
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 11:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?