3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca müjdeyi verdi

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, Mithatpaşa Tüneli’nin Proje İhalesi’nin müjdesini aldığını kaydetti.


Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, beraberinde eşi Sevgi Gonca, AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli ve partililer ile birlikte Dilaver Mahallesi’nde ikamet eden Nuri Yılmaz ve Hüseyin Yalçın’ın evine konuk oldu. Ziyaretlerinde mahalle sakinlerine Mithatpaşa Tüneli’nin Proje İhalesi müjdesi aldığını söyleyen Gonca, 5 yıl boyunca yapılan hizmetlerden bahsetti. Sorunlara toplumsal baktıklarını belirten Secaattin Gonca ziyaretlerinde şunları dedi:


“Zonguldak coğrafi konumu itibarı ile zor bir kent. Burada geçmişte planlama yapılmadan yapılan evler var. Zonguldak maden kömürünü ön plana almış. Şehir planlaması 5 yıl önce önümüze gelmiş olan canlı bir cenazeydi. Zonguldak’ın yüzde 80’i tapusuz. Biz bu konuda boş durmadık. Ciddi bir çalışma başlattık. Arazilerin devri ile ilgili evraklarımızı imzalamaya başladık. Mülkiyet sorunu asrın meselesi. Hala bizim bulunduğumuz yerlerin tapusu yok. Türkiye’de örnek olan böyle bir il bulamazsınız. Göreve geldiğimiz günden bugüne sus sorununu çözdük. Bizden önce akmayan sulara zamlar yapılıyordu. Bizim 5 yıllık dönemizde sular 24 saat akıyor ve 5 yıl boyunca zam yapmadık.

Su problemlerini sadece bununla çözmedik. Doğanlı Barajı’ndan ilave bir tünel yapıyoruz. Çocuklarımızı da düşünmek mecburiyetindeyiz. Belki doğrularımız birilerini biran hoşnut etmeyebilir. Ama biz siyasette yalan söylemedik. İskelede bir su tulumbası vardı. Şimdi orada cafeler var. 2003 yılının Nisan ayında alınan Belediye Meclisi Kararı ile o su tulumbalarının orası kapatılmış. İskelede ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin oradaki su tulumbaları devre dışı bırakılmış. Ayrıca Mithatpaşa Tüneli’nin proje ihalesinin müjdesini aldım. Tünel, İkinci Makas civarından başlayacak Kapuz Hemzemin Geçit’ten çıkacak. Karayolları ayrıca Sahil Yolu’nu Kastamonu’ya kadar uzatacak.”
Ziyaretlerde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Gonca, vatandaşların sorunlarını dinledi. Gonca ve beraberindekiler mahalle sakinlerinden 29 Mart 2009 Yerel Seçimi’nde destek istedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 20:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?