3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca projeleriyle destek istedi

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, projeleriyle Zonguldak’ı ‘Marka Şehir’ haline getireceklerini kaydetti.
Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, göreve geldiği 2004 yılından itibaren Zonguldak’a güzel hizmetler yaptıklarını söyledi. Zonguldak’ı ‘Marka Şehir’ haline getireceklerini kaydeden Gonca, halktan 5 yıl daha belediyeyi emanet olarak istedi. Yapılacak olan projeleri açıklayan Gonca şunları kaydetti:

ACILIK DERESİ
Prestij projemiz başladı, bitiyor. Büyük bölümü tamamlandı, Haziran 2009’da hizmete açıyoruz. Derenin üstü kapanıyor, hem şehir trafiği rahatlıyor, hem de çağdaş kent görüntüsü oluşuyor.

KANALİZASYON PROJESİ
Kanalizasyon ihalesi tamamlandı. Hazine garantili dış kredi izinleri alındı. 23 Milyon Euro serbest bırakıldı. 23 ayda tamamlanacak. Şimdi sıra, birlikte limandan denize gireceğimiz güne geldi.

MÜLKİYET PROJESİ
İmar planları tamamlandı. Islah imar plan çalışması başlatıldı. Tapular dağıtım aşamasına geldi. İlk tapular dağıtılmaya başlandı.

TOKİ TOPLU KONUT
TOKİ Zonguldak yatırımlarına devam ediyor. 2. Etap TOKİ konutları için düğmeye basıldı. Belediye, TOKİ ve TTK protokolü imzalandı. Yeni konutlar başlıyor.

KARAELMAS SPOR KÖYÜ
Çevre ve Orman Bakanlığı’nca rehabilitasyon ve peyzaj proje çalışmaları başladı. Karadeniz’in en büyük spor köyünü Zonguldak’ta kuracağız. Artık yeni şampiyon sporcularımız kentimizden yetişecek. Oditoryum ve kütüphane, spor akademisi (Zemin Etüd çalışmaları sonucuna göre yapılacaktır). Açılabilir spor alanları, açık spor alanları, yarı olimpik açık yüzme havuzu, Türk Hamamı ve sporcu bakım merkezi, idari birimler, tartan yürüyüş ve koşu parkuru, tenis kortları ve basketbol sahaları.

KENT MEYDANI
Avrupa’nın bile kıskanacağı yeni kent meydanı kentimize yakışacak. Avrupa’nın bile kıskanacağı yeni kent meydanı kentimize yakışacak. Yeni meydan, kentimizin simgesi, buluşma, kaynaşma merkezimiz, vitrinimiz olacak.

LAVUAR ALANI
Lavuar alanını ticaret alanına çevirmek isteyenleri utandıracağız. Projesi çok önceden hazır olan lavuar alanında TTK ve Anıtlar Kurulu’nun da oluru ile yeni projeye hemen başlayarak lavuar alanını kentimizin en güzel alanlarından biri yapacağız.

UZUN MEHMET ANIT PARKI
Uzun Mehmet Anıt Parkı’nı yeniden düzenliyoruz. Gezmeye, dinlenmeye doyamayacağınız bir yer hazırlıyoruz. Dinlenme ve gezi alanları, oyun ve eğlence bölümleri, hobi bahçeleri, seyir parkları ile Uzun Mehmet Anıt Park kentimizin vazgeçilmez dinlenme alanlarından biri olacak.

TERMİNAL ALANI
Yeni ve modern terminal binamız çevre donatıları ile birlikte Ankara yolu üzerindeki demir ambarları alanına yapılacaktır.

MİTHATPAŞA / ASMA GÖKGÖL TÜNELİ
Asma Gökgöl Tüneli ve Mithatpaşa Tüneli açılıyor. Mithatpaşa Tüneli’nin Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Etüd proje çalışmaları başlatıldı. Asma Gökgöl Tüneli’nin ihalesi karayolları tarafından yapılıyor. Tüneller en kısa zamanda hizmete girecektir.

SAHİL BANDI
Spor köyünden başlayarak limana kadar olan alan yeni rekreasyon projemiz ile yeniden doğuyor. Açık hava spor aletleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, seyir terasları, bitki ve botanik parkları, açık hava sergisi alanları.

GENÇLİK PARKI
Gençliği unutmadık. Taşıyacağımız terminalin bulunduğu alanda gençlerin oynayıp, dinlenebileceği, enerjilerini atabileceği ve çok çeşitli aktivitelerin yer alacağı gençlik parkını hızla hizmete açacağız.

MAHALLE YAŞAM ALANI
Artık gencimiz, yaşlımız, babamız, annemiz mahallemizde mutlu yaşayacağız. Hiç uzağa gitmeden, kendi mahallemizde kendi yaşam merkezimizde her şeyi bulacak, çayımızı yudumlarken uzun, uzun sohbetlere dalacağız. İnternet odası, kütüphane, sağlık odası, muhtarlık, afet odası, çayhane hepsi bir arada olacak.

YELKENLİ LİMAN
Liman arkasına çok büyük olmasa da hem halkımıza, hem de turizme hizmet edebilecek küçük bir yelkenli limanı kuruyoruz.

YENİ PLAJ
Kapuz, orta kapuz ve tersane plajları birleştirilerek yeni plajı hizmete açacağız.

TEKEL BİNASI
Tekel binası kaldırılarak bu alanda çevre yolu, kavşak ve meydan düzenlenmesi yapılacaktır.

GÜMRÜK BİNASI
Gümrük binası kaldırılarak bu alanda imar planına göre çalışma yapılacaktır.

BALIKÇI EVLERİ
Balıkçı barınakları yapılacak, balık evleri projesi ile balıkçı esnafın yüzü gülecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 13:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?