3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca ve eşi ev ziyaretinde

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, seçim gezilerine devam ediyor.


Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, eşi Sevgi Gonca, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ile birlikte seçim geziler kapsamında Rüzgarlımeşe Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Artuk'un evini ziyaret etti. Mahalle halkınında katıldığı ziyarette Gonca ve beraberindekiler yapılan hizmetleri ve projeleri anlattı. Mahalle sakinleri de Belediye Başkan Secaattin Gonca'ya sorunlarını anlattı. Zİyarette konuşan Belediye Başkanı Secaattin Gonca, 5 yıl boyunca yapılan hizmetleri anlattı. Gonca, "5 yıl önce teşkilatımızla Zonguldak halkından yetki istedik. O günkü şartlarda haftanın 5 günü suların kesildiği bir Zonguldak Belediyesi vardı. O zamanlar belediye ile halk arasındaki kopukluğu herkes biliyor. İktidarın imkanlarını Zonguldak'a getirerek köprüyü iyi kurduk. 'Zonguldak'a hizmet veririz' dedik. Akan suya zam yapmadık. O günkü dönemle bugün kü dönem arasında büyük farklar var. Belediyenin iş ve işlemlerinde en küçük bir kara leke getirmedik. Zonguldak'ın 19 mahallesinde yol problemlerini ana güzergahlarda tamamladık. Artık Balkaya mevkiine çöp dökme olayını ortadan kaldırdık. Hiçbir zaman göstermelik iş yapmadık" dedi.


110 YILLIK MÜLKİYET SORUNU
Gonca, konuşmasında Zonguldak Belediyesi'nin 1899 yılında kurulduğunu ve Zonguldak'ta 110 yıldır mülkiyet sorununun olduğunu dile getirdi. Bir asırı geçen mülkiyet sorununun 2009 yılında çözülmeye başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Secaattin Gonca, halkın 29 Mart 2009 günü teraziyi iyi tartacağına inandığını ve tarihi bir yerel seçim olacağını belirtti. Zonguldak Belediyesi'nde kötü intiba oluşturmadıklarını söyleyen Gonca, sözlerini şu şu şekilde tamamladı:
"Zonguldak'ta ilk etapta yaptığımız çalışmalarda 20 kişinin tapusunu dağıtacağız. Zonguldak Belediyesi 1899 yılında kuruldu. Bugün 2009 yılındayız. Aradan 110 yıl geçmesine rağmen mülkiyet sorunu çözülmemiş. Zonguldak'ta 110 yıllık mülkiyet sorununu biz çözmeye başladık. Önceki belediye başkanları tapu dağıtımı için para ödemeleri gerektiğinden bu işe girmedi. Biz tapuların dağıtımı için gerekli mercilere para ödedik. Ve halkımızın tapularını dağıtmaya başlayacağız. Caddelere astığımız afişleri gören vatandaşlarımız belediyeye gelip 'Tapuları ne zaman dağıtacaksınız' diye sormaya başladı. İstediğimiz buydu. Halkımız yaşananları çabuk unutuyor. Geçmişte görev yapanlar da oldu. Bazılarının konuşmalarını dinliyorum. Zonguldak halkı zannediyorum teraziyi iyi tartacak. 29 Mart 2009 günü Zonguldak'ta tarihi bir seçim olacak. Geçmişte İstanbul Parkı ticaret alanıydı. Orayı ticarete kapattırdık. İstanbul Park'a büfelerin konulacağı yönünde duyumlar var. Biz oraya büfede koymadık. Biz bir çok şeyi yaptık ama şunu yapmadık. Zonguldak Belediyesi'nde adımızı, yolsuzluğa, arsızlığa bulaştırmadık. Heryeri geziyoruz. Bir tek kişi çıkıp, 'Siz yetim hakkı yediniz' demedi Allah korusun. Lavuar alanı koruma altına alınmıştı. Ama önümüzdeki dönem orası Zonguldak halkının hizmetine açacağız. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da imza törenine katıldık. Zonguldak'ta Katı Atık Arıtma Tesisi için kredi imzalamasını yaptık. Bize kimse para basıp da vermedi. Tasarruflarımızla bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki haftalarada Zonguldak'ta ki Katı Atık Arıtma Tesisi'nin temelini atacağız. Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ın dediği gibi 30 Mart 2009 günü İnşallah ara vermeden yola devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 15:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?