3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca'dan ekmek zammına tepki

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, ekmek zammına tepki gösterdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca’nın, ekmek zammına ilişkin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine verdiği itirazı kabul edilmedi.

Başkan Secaattin Gonca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ekmek zammının Belediye ile hiç bir ilişkisi olmadığını, fiyat ve gramajları Esnaf Odaları Birliği'nin düzenlediğine dikkat çekerek,

"Belediye olarak halkımızın tek ana gıda maddesi olan ekmeğe zam yapılmasını doğru bulmadığımızdan gerekli itirazlarımızı yaptık. Ancak Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde toplanan komisyon itirazımızı kabul etmeyerek, belirlenen bu yeni tarifenin günün şartlarına göre normal olduğunu bildirdi. Bu durumda Belediye olarak artık yapabileceğimiz birşey kalmadı. Biz, vatandaşın alım gücü ve günümüzün ekonomik şartları göz önüne alınarak eski tarifenin devam etmesini istedik, ama görüldüğü gibi üzerimize ne kadarı düşüyorsa yapmamıza rağmen sonuç alamadık. Ancak bundan sonra Zabıta Müdürlüğümüz tarafından fırınlar sık sık denetlenerek ekmeğin gramajı sürekli kontrolümüz altında olacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 14:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?