3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca'dan maaş açıklaması

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, göreve geldiği günden itibaren belediye personel giderlerini azaltırken, diğer yandan da maaşını alamayan işçileri paralarını zamanında ödediklerini kaydetti.


Başkan Secaattin Gonca, Zonguldak Belediyesi'nin 1056 olan personel sayısını göreve geldikten sonra 577 çalışana düşürerek, belediyenin üzerindeki 15 milyon YTL'lik kurum üzerindeki yükün kaldırıldığını kaydetti. Emekli olanlarında haklarını vermek için 17 milyon YTL'lik banka kredisi çektiklerini belirten Gonca, Biz çalışanlarımıza göreve geldiğimiz günden itibaren maaşlarını zamanında vermek için gayret gösterdik. Öncelikle 1056 olan çalışan sayısını 577 ye düşürerek belediyenin üzerinden 15 milyon YTL'lik yükü kaldırdık. Emeklilik zamanları da geldiğinde ise arzu ettikleri emekliliği hakkını vererek yaşatmak istedik. Çalışanlarının içeride aylarca maaş alacağı birikmiş, bankaların bile kredi açmadığı belediyeden şimdi ise personeli hakkını alan ve bankaların kredi vermek için yarıştığı bir konuma getirdik. İşçilerin maaşını ve emekliye ayrılanların paralarını ödeyebilmek için Vakıfbank'tan 17 trilyon kredi aldık" dedi.


Gonca, asli görevlerin eskisi gibi aksamadan yerine getirildiğini, diğer yönden de yatırımların tüm hızıyla sürdürüldüğünü de kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?