3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gonca'dan söylentilere cevap

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldakspor Kulüp Başkanı tarafından kendisine ve ailesine yönelik yapılan açıklamaları üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Başkan Gonca, Zonguldakspor’un siyasete alet edinmek istendiğini bildirdi.
Zonguldakspor Kulüp Başkanı Celal İncakara’nın “Zonguldakspor aile şirketi değildir” sözleri üzerine şahsına ve ailesine saldırı olduğunu bildiren Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Barış Gonca’nın teknik direktör yardımcılığına getirilmesini etik bulmadıklarını dile getirirken durumun aile yapısına göre uygun olmadığını kaydetti. Belediye Başkanı Secaattin Gonca yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Zonguldakspor Kulüp Başkanı tarafından şahsıma ve aileme karşı yapılan açıklamaları esefle ve üzüntüyle karşılıyorum. Açıklamada ileri sürülenler maksatlı ve siyasi amaçlıdır. Gerçekle de ilgisi yoktur. Bu açıklamayı yapmamın temel amacı da gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak, onları doğru bilgilendirmektir. Barış Gonca'nın teknik direktörlük görevinden alınması kulüp yönetiminin takdirindedir. Karara saygılı davrandım. Zonguldakspor'a zarar vermeme adına da bu konuda görüş açıklamaktan kaçındım. Barış Gonca Spor Akademisi Beden Eğitimi Yüksekokulu mezunu olup, sporun ilmini yapmış, Zonguldakspor'un altyapısından yetişmiş, futbol oynamış, antrenörlük görevlerinde bulunmuş başarılı bir isimdir. Barış Gonca'nın görevden alınmasından çok teknik direktör yardımcılığına getirilmesini hem etik bulmadık, hem de aile yapımıza uygun değildi. Tenzili rütbe edilmesini kabullenemedik ve onuruyla oynandığını düşündük. Yıpranmaması için de istifa edip ayrılmasının daha uygun olacağını düşündük. Futbolcu maaş ve sigorta ödemelerinin kesildiğine gelince, böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Barış görevden alındıktan sonra da belediyemiz tarafından futbolculara sağlanan ödemeler devam etmiştir. Sezon sonuna kadar da edecektir. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca futbolcularımıza verip de yerine getiremediğim bir söz yoktur.

Şahsıma atıf yapılarak ‘Zonguldakspor aile şirketi değildir’ gibi ifadeler, yıllarını bu kulübe adamış biri için hem çirkin hem de haksızlıktır. Zonguldakspor Amatör kümeye düştüğünde Zonguldak Belediyespor’u süper ligden çekip tüm futbolcularıyla birlikte Zonguldakspor'a aktardığımızı, sahipsiz kaldığı bir sırada, zor koşullarda ve az sayıda katılımla yaptığımız tarihi bir kongre ile kulübü nasıl kapanmaktan kurtardığımızı, kimsenin destek vermediği, elini taşın altına sokmak istemediği ve herkesin uzaktan izlediği bir süreçte malzeme, kamp ve diğer giderleriyle lige nasıl hazırladığımızı unutanlara hatırlatmak isterim.

Kulübe olan desteğimiz, futbolculara verdiğimiz sözlerimiz, beni eleştiren haksız ve asılsız iddialarda bulunan mevcut kulüp başkanı döneminde de sürmüş ve sürmektedir. Yönetimler gelir geçer. Benim Zonguldakspor'a olan tutkum ise kalıcıdır. Benim hassasiyetim, yapılan bunca fedakarlığın görmezden gelinmesi ve bir futbolcu transferi bahane edilerek, kulübün siyasete alet edilmesi, CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref'e siyasi rant sağlanmak istenmesinedir. Takdiri değerli halkımıza bırakıyorum.”

İha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 14:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?