3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gözyaşları sel oldu gitti!

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Şehitleri Anma Gününde düzenlenen programda gözyaşları sel oldu.


Devrek Cumhuriyet Bulvarında sabah düzenlenen anma gününde Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenler Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) devam etti.


Düzenlenen programa Devrek Kaymakamı Çetin Kılınç, Tabur Komutanı Atilla Güçlüoğlu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Cumhuriyet Başsavcısı M. Hanefi Yıldırım, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, Emniyet Amiri Murat Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, DMYO Müdürü Havva Kılıç Darıcı TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, siyası partilerin Belediye Başkan adayları, askerler, Muharip Gaziler, Şehit Aileleri ve vatandaşlar katıldılar.


AKM’de düzenlenen programda düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Devrek Lisesinin hazırlamış olduğu programda öğrenciler tarafından davetlilere şiir ve müzik dinletisi sunuldu.
Programda Devrek ve Köylerinde şehit olan askerlerin özgeçmişlerini içeren slayt gösterisinde şehit olan çocuklarının resimlerini gören anne ve babalar göz yaşlarına hakim olamayarak salonda yüksek sesle ağlamaya başladılar.

Protokolde bulunan Tabur Komutanı Atilla Güçlüoğlu, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Devrek Kaymakamı Çetin Kılınç ve bazı daire amirleri de gözyaşlarına engel olamadılar. Program sonunda şehit aileleri için askeri gazinoda yemek düzenlendi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?