3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gülay halka hitap etti

MHP'den Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Rüzgarlımeşe Mahallesi'nde halkla buluşan Gülay, yoğun ilgi gördü.
MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ve partililerle birlikte gittiği Rüzgarlımeşe Mahallesi'nde yoğun ilgi gördü. Kahve toplantısında konuşan Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, belediye başkanlığı yarışında Ak Parti ve CHP'nin yarıştığı gibi gösterilmek istendiğini söyleyerek, ulusal ve yerel basını eleştirdi.

MHP'nin de bu yarışın ön saflarında yer aldığını ifade eden Ayan, "MHP tahtaravelli siyasetini bozmuştur. Halkın önüne bir yıldız sunmuştur. Bu yıldızın nasıl parladığını hep birlikte göreceğiz" dedi. Dah asonra konuşan Gülay, 25 yıldır siyaset hayatının içerisinde bulunduğunu hatırlatarak, bu süreçte kendi kazancıyla ayakta kaldığını ifade etti. Gülay, "25 yıldır, derneklerde siyasi partilerde görev yaptım. Bu kadar süredir, hiç bir leke almadan siyaseti sürdürüyorum. Dostlyuk sigarasından başka kimsenin bir sigarasını bile içmiş değilim. Bu kolay bir iş değildir. Bu nedenle şükür ediyorum" dedi. 25 yıl önce 126 bin olan Zonguldak nüfusunun 105 bine düştüğünü anlatan Gülay, yapılan bir araştırmaya göre insanların en zekisinin bile 23 günde çok şeyleri unutabildiğini söyledi. CHP gibi bir partinin başarısız olarak nitelendirdiği İsmail Eşref'i yeniden aday göstermesine anlam veremediğini vurgulayan Gülay, "Başarılı olmak için ne kadar zaman lazım. 8 yıl bu kente belediye başkanlığı yapan İsmail Eşref'in kentte bir şey kattığını söylerseniz diyeceğim bir şey olmaz. Kentin hem sakini hem sahibi olacaksınız. Aksi takdirde kent göç vermeye devam eder" diye konuştu. Zonguldak'ın mevcut Belediye Başkanı Secaattin Gonca'yı da eleştiren Gülay, şöyle devam etti;


"Borç 160 trilyona çıkmış, emekliliği haketmiş personel emekli edilemiyor. Geçen ay, personele maaşın yarısını verdiler. Doğanlı barajının ihalesini yapıpıp nisan ayına kadar akıtacaklarını söylediler. 5 ayrı Nisan ayı geçti, su halen daha akıtalamadı. Halkla ilişkileri değil diye kendilerininin eleştirdiği, beğenmediği ve başarısız bulduklarını duyduğumuz Secaattin Gonca'yı şimdi, 'gelin bunu seçin' diyorlar. İnsanları öptüğüne bakmayın, önceden kimse yanaşamıyordu.5 korumayla gezdiğini biliyoruz."


Kendisinin göreve seçilmesi halinde suya zam yapmayacağını belirten Gülay, görev yaptığı sürece suya zammın kesinlikle yapılmayacağını ve kurulacak ekiple tespit edilecek olan gerçek fakir ve fukaradan su ile çöp vergisinin sembolik rakamlar alınacağını vaat etti. Gülay, su borcu biriken insanların da gerçek fakir ve fukara olduğu tespit edilmesi üzerine, borçlarını yapılandırma yada bir kereye mahsus borçların affı uygulamasının hayata geçireleceğini söyledi. Yapılan yardımları da insanları rencide eder gibi yapıldığını vurgulayan Gülay, "Benim kızdığım nokta insanlara rencide eder şekilde yardım ediyorlar. Müslümanlıkta bir elin verdiğini diğeri bilmeden yapılır. Yardımın da adabı vardır. Bunlar insanları onursuzluğa itiyor. Onuruma dokunuyor" dedi. Esnaf olması nedeniyle göç eden her kişinin kednisine de ekonomik olarak zarar verdiğini anlatan Gülay, şöyle konuştu;
"Odunun çiçek açmaya derdi olmaz. Bunlar bürokrat ben sizden biriyim. Esnafım. Bir kişi bu kentten giderse, bir zeytin, bir ekmek daha az satarım. Ben öncelikle bu göçü durdurmak istiyorum. Eğer sizlerin de cesareti varsa buyrun hep birlikte göçü engelleyelim. Eğer yoksa diyeceğim bir şey olmaz."
Gülay'a kahvede bulunan 50 kişiyi aşkın mahalleli yoğun ilgi gösterdi. Mahalleli, Gülay'dan başkan seçilmesi halinde aynı kahvede ayda bir mahallede toplantısı yapma sözü aldı. Bir mahalelinin 'Belediyeyi zarara uğratanların hesabı sorulmayacak mı?' sorusuna Gülay, "İşçilere para ödeme noktasında bir kalemde 17 trilyon belediye zarara uğratıldı. İlginç şeyler oluyor. Karaman Beldesi Belediye Başkanı'nın yaptığı bir durum var. Bu durumdan sonra görevden alındı. Zonguldak belediyesinde de benzer bir durum var ama Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca halen daha görevinin başında.Bunların hepsinin hesabı sorulacaktır" cevabını verdi.Gülay'ın 'belediye borcu 160 trilyona çıktı' sözü üzerine bir başka mahalleli, 'bu borcu bitirebilecekmisiniz?' sorusunu sordu. Gülay, bu soruya da 2-3 yıl içerisinde borcun tamamını temizleme sözü verdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?