3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gülay Romenleri ziyaret etti

MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, Kapuz Mahallesi’nde ve Mithatpaşa Mahallesi İkinci Makas mevkiindeki Romen vatandaşları ziyaret etti. Gülay, iki mahallede de yoğun ilgi ile karşılandı.

MHP Belediye Başktan adayı Selahattin Gülay için araç konvoyu yapıldı. Gülay, araç konvoyu ile geldiği Kapuz Mahallesinde yoğun ilgi ile karşılandı. MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ve belediye meclis üyeleri ile Kapuz Mahallesine çıkarma yapan Selahattin Gülay, burada yaptığı konuşmada, anketlerde bile birinci çıkmaya başladığını söyledi. Gülay, “Ben unumu eleyip, eleğimi astım. Beni sahtekarlarla bir tutmayın. Bizi ayırın, çıkarın sandıktan. Biz bu işi başarırız, başaracağız. 3 ay önce seçilme şansı hiç yok diyenlerin anketlerinde bile birinci çıkmaya başladık. Beni arıyorlar, gözlerine inanamadığını söylüyor. Bizim İnağzı Mahallisi’nde bir anket yapılmış. Birinci çıkmışız. Oraya sadece esnaf gezisi yapmıştım. Yenimahalle’de de birinci çıkmıştır. Anketlerin hepsinde birinci çıkmaya başladım. Bu seçimi alacağımı herkes görmeye başladı. Onun için sizin adınıza seviniyorum. Zonguldaklıyı kimse yanıltmaya kalkmasın. Kimse Zonguldak halkının hür iradesine ipotek koyamaz” dedi. Zonguldak için yola çıktığını hatırlatan Gülay, konuşmasına şöyle devam etti:
“Çanakkale Savaşı’nda Seyit Onbaşı var. 220 kilogramlık top mermisini, son top mermisi olduğunu söylenen mermiyi yerden kaldırıyor. Omzuna alıyor ve namluya yerleştiriyor. Acaba, o mermiyi alıp, topa yerleştirirken neler düşünüyordu? Ülkesini devletini, çoluk çocuğunu, düşünüyordu. Hele mermiyi hedef aldığı gemiye isabet ettirip, gemiyi batırmasındaki heyecanını düşünün. Ben sizler için, Zonguldak için yola çıktım.”

Selahattin Gülay, İkincimakas mevkiinde Romenler tarafından davul zurna ile karşılandı. MHP bayrakları ve Gülay’ın resimleri ile donatan Romen vatandaşlar, çalınan davul zurna eşliğinde oyunlar oynadı. Gülay, oynayan bir Romen vatandaşa 10 TL, diğer Romen vatandaşa da 20 TL. para verdi. Gülay, yaptığı konuşmada, “Beni hepiniz tanırsınız. Ticaretle uğraşmam nedeniyle bir çoğunuzla çalıştım. Beraber para kazandık. Sizlerin sürekli yanınızda oldum, size yardımcı oldum. Seçim dönemi gelip, dağıtılan kumanyalara kanmayın. O kumanyaları da alın ama oyunuzu kumanyaya göre atmayın. Ben göreve gelirsem, bu çöp ve temizlik işlerini özel şirketten alacağım, belediyeye katacağım. Burada çalışan personelleri de sizden alacağım. Bunun sözünü veriyorum. Dağıtılan paketlerin 1 hafta hatırı olur. İşin ise ömür boyu hatırı olur unutmayın. Birde halk ekmek fabrikasını kurarak, ekmeği 0.35-0.40 TL’den vereceğim. Seçimi alırsam, zaferi de size söz veriyorum, buraya meydana geleceğim, davul zurna eşliğinde sizlerle kutlayacağım” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?