3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gülay şoförlerin dertlerini dinledi

MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, Asma dolmuş durağındaki şoförlerin sorunlarını dinledi.

Sorunlarının çözümü noktasında kendilerine yardımcı olma sözü alan dolmuş esnafı bir süre alkış temposu tutarak, Gülay’a teşekkür etti
MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, Asma dolmuş duraklarına giderek, şoförlerin sorunlarını dinledi. Şoförler, diğer mahalle dolmuşlarının da kendi hatlarından geçtiğini ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek Gülay’dan destek istedi.

Gülay, “Bu tür sorunların çözümü makam koltukları değildir. Bu tür sorunlar yerinde gelinir, incelenir ve çözüm üretilir. Bende bu sorunun çözümü için görevi aldıktan sonra tekrar buraya geleceğim. Diğer hatların da şoförlerini çağıracağım. Ortak bir yol için konuşup anlaşacağız. Bunun çözümü, yeni bir hattan gitmeleri olabileceği gibi sizin güzergahta yolcu almaması gibi durumlar olabilir. Bu karara riayet edilmezse ceza yazılır, tekrarlarsa da gerektiğinde aracı da bağlatılır. Bu tür sorunların çözümü noktasında gerekeni yapacağız” dedi.


Asıl sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Gülay, “Bu masanın üzeri ekmek dolu olursa, buradan herkese pay düşer ve payını alır. Ama 1 ekmek varsa, 20 kişi kavga eder o ekmeği almak için. Biz de o ekmeği büyütmek istiyoruz. Bunun için de istihdam oluşturacak projelerimiz var. Ayrıca şoför esnafına da faydası olacak olan terminalin il dışına çıkarılması var. Bunlar, yaralarınızı tam anlamıyla çözmez ama en azından ilk müdahaleyi yapar bunun bilincindeyiz. Zaten projelerimiz kademeli olarak, sonraki yıllarda istihdama ve ekonomiye önemli derecede katkı verecek projelerdir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?