3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gülşen fena patladı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine kurulan havaalanının aktif hale getirilmesi amacıyla tepenin taşlanmasını kapsayan kampanyanın az ilgi göstermesi Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i de kızdırdı.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesi'nde yapılan Zonguldak Havaalanı'nın karşısında bulunan Bostancılar Tepesi'nin traşlanması için kampanya başlatılmıştı.

1 milyon YTL'yi aşan traşlama çalışmalarına rağmen 135 bin YTL para toplanması üzerine sinirlenen Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'den sonra Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i de kızdırdı.

Gülşen, kampanyaya az ilgi gösterilmesine üzüldüğünü ifade ederek, insanların duyarsızlığından yakındı. Havaalanına bölge çıkarları için sahip çıkılmasını isteyen Gülşen, "Havaalanına yeteri kadar ilgi gösterilmemiş. Havaalanı bölgemizindir. Sahip çıkmamız gerekir. Maalesef insanımızın duyarsızlığı sürüyor. 25 bin YTL civarında sadece sözde taahhüt edilen yardım olması gerekiyordu.. Bu taahhütler yerine getirilmedi. Görüyoruz ki herkes bireysel iş peşinde. Toplumsal çıkarı kim gözetecek? Çok az sayıda insan gönüllü olarak toplumsal çıkarları gözetmeye çalışıyor. Sonucunda da da hak etmediği eleştirilere maruz kalıyor.Yıllardır kendi kuyumuzu kendimiz kazdık. Değişen çok da fazla bir şey yok. Ama artık toplumsal düşünmeliyiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gülşen, başta söz verip de taahhüdünü yerine getirmeyen insanlar olmak üzere tüm bölge işadamı ve vatandaşların ellini cebine atarak, kendi bütçesine göre kampanyaya destek verilmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 15:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?