3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gülüç'te karayolunu su bastı

KDZ.EREĞLİ'DE KARAYOLUNU SU BASTI

Kdz.Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde, yağmur nedeniyle karayolunu su bastı.

Ereğli-Alaplı kara yolunun Gülüç beldesi mevkiinde su kanallarının dolması nedeniyle yol sular altında kaldı. Bazı sürücüler su birikintisine rağmen ilerlerken bazı sürücüler suyun çekilmesini bekledi. Arabaların geçişi sırasında uzun kuyruklar oluşurken, yolun hemen kenarındaki bazı gemi tersanelerini su bastı. Olay yerine gelen Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ve Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör incelemelerde bulundu. Osman Ekşi, "Geçmiş olsun diyoruz. Burası iş sahası böyle bir şey olmuş. Gereken tedbirleri alacağız" dedi.

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör de karayollarına yolla ilgili bilgi verdiklerini ancak ilgilenmediklerini söyledi. Karayollarının sadece işin para kısmıyla ilgilendiğini belirten Güngör, şöyle konuştu: "Burası iki metre su doluydu. Sağolsun karayolları yol yapacağım diye her türlü zorluğu bize çıkardı. Biz karayollarını bayramdan sonra yağan yağmurlarda ikaz ettik. Her yağmur yağdığında aynı şeyle karşılaşacağız. Çünkü işi yarım bıraktılar. Biz üç aydır buradaki su şebekesini deprese ettik. Elektrik kurumu, Türk Telekom bunu deprese etti. Yani karayollarına burada rahat çalışacak her türlü ortam hazırlandı. Ama onlar belki asfalt yapamasa bile yani bu kanalları yapmak zorunda. Şu an bile yapmak zorunda."

Her yağmurda Karayolları'nı aradıklarını anlatan Aydın Güngör, şunları söyledi: "Karayollarına ait bir yerde bizim menfez yapmamız mümkün olamaz. Bir hafta önce beldem de bir vatandaşımızı trafik kazasında kaybettik. Bir tarafta can bir tarafta mal kaybı oluyor. Mal kayıpları geri gelebilir ama can kayıplarının geri gelmesi mümkün değil. Bunların bir şekilde çalışması devam ettiği müddetçe bu olaylarla her yağmurda karşılaşacağız. Bir şansımız vardı. Sabah saatlerinde yağmur başladı. Gündüz gözüyle insanlar tedbirlerini aldı. Ama gece olsaydı daha kötü sonuçlar olabilirdi."

TERSANELER YAPILINCA MENFEZ KALDIRILMIŞ

Trafiğin bu kadar yoğun olduğu Ereğli'de ana yolun iki metreye yakın suyla dolu olduğunu belirten Aydın Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşçilerimiz tersanelerin duvarını kırmak zorunda kalmış. Eskiden orada menfez vardı. Tersaneler yapılınca menfez oradan kaldırılmış. Su çok yükselince mecbur kırmak zorunda kalmışlar. Tersanelerinde bazı araç gereçleri ıslanmış onlara da geçmiş olsun diyorum. Sevindirici taraf insanlarımıza bir şey olmadı."

Bayramda buranın tehlike arz ettiğini söylediklerini anlatan Aydın Güngör, sözlerine şöyle devam etti: "Ama her an bir duyarlılık göstermiyorlar. Onlar sadece işin para tarafına bakıyor. Beş trilyon kadar yakın zamanda para ödendi. Devlet her zaman parasını öder. Ama insanları geri getirme imkanımız olmaz."

KDZ.EREĞLİ'DE KARAYOLUNU SU BASTI
KDZ.EREĞLİ'DE KARAYOLUNU SU BASTI
KDZ.EREĞLİ'DE KARAYOLUNU SU BASTI
KDZ.EREĞLİ'DE KARAYOLUNU SU BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 13:10:01
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 17:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?