3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Günay'ın Ereğli ziyareti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kültür ve sanat mekanı haline getirilen Cehhennemağzı Mağaraları'nın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı. Bakan Günay, "Türkiye'de demokrasinin yolunu hiç kimse kesmeye kalkmasın" dedi. 

Beraberinde Zonguldak Valisi Erdal Ata ve diğer görevlilerle Ereğli'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Ereğli'de restore edilerek kültür ve sanat mekanı haline dönüştürülen Cehennemağzı Mağaraları'nın açılışını yaptı. Mağaraların açılış kurdelesini kesen Günay, bu tür ziyaret edilecek yerlerde yeni bir sistem kurduklarını ifade ederek, "Buradan 20 YTL'ye geçici bir kart alan kişi, Türkiye'nin her tarafındaki tarihi yerleri de gezebilecek" şeklinde konuştu. Daha sonra Cehennemağzı Mağaraları ve Herkül ile ilgili mağara girişinde görevlilerden bilgi alan Bakan Günay, sahil merkezinden kaldırılarak Cehennemağzı Mağaraları'na konan Herkül Heykeli'ni beğenmedi. Heykelin Herkül'e benzetilemediğini söyleyen Günay, "Boyu çok kısa ve kilolu. Minyatür gibi olmuş. Yunan mitolojisine göre yapılan bu heykeller daha böyle aslına uygun olmalıydı" dedi. 

Ceketini çıkartarak Cehennemağzı Mağarası'na inen Bakan Günay, içerde inceleme yaptıktan sonra mağaradan çıkarken ufak bir kaza atlattı. Mağaranın dar olan çıkışında Bakan Günay, başını duvara çarpmaktan son anda kurtuldu. Günay, daha sonra mağarada Canan Anderson konserini izledi. Çok yoğun bir gündemle çalıştıklarını belirten Bakan Günay, "Yakın yıllara kadar terkedilmişlik içinde bulunan bu vadi, arkadaşlarımızın gayreti, devletimizin ve milletimizin el ele vermesiyle kültür ve sanat mekanı haline dönüştü. Atalar sözü demek ki gerçek, 'Bakarsan bağ olur, bakmazsan cehennem mağaraları dağ olur'. Bütün gücümüzle milletimizin yüzü gülsün diye uğraşıyoruz. Bütün gücümüzle çocuklarımızın hayatı bizimkinden daha iyi olsun diye uğraşıyoruz. Bütün gücümüzle Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye Atatürk'ün gösterdiği hedefe, çağdaş, uygarlık düzeyine ulaşsın diye gayret ediyoruz. Samimiyetimle söylüyorum bunun bir tek yolu var, Artık Türkiye'de demokrasinin yolunu hiç kimse kesmeye kalkmasın. Artık Türkiye gerçekten kağıtlar üzerinde yazılı olan çağdaş, demokratik, laik sosyal hukuk devleti anlayışını kafaların içine ve vicdanlarımıza sığdırma, sindirme, içselleştirme anlayışına sahip olsun, Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Özellikle çocuklarımızın birlik, barış, esenlik içinde yaşamaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 

Basın mensuplarının sorusu üzerine Bakan Günay, hayatını kaybeden TFF Başkanı Hasan Doğan'ın acı bir kayıp olduğunu belirterek, "Önemli işler yapmış bir arkadaşımızdı, spor futbol dünyasına yakın tarihte katılmıştı, 6 ay dönem içerisinde Federasyon Başkanlığı görevini çok başarıyla yürütüyordu ve bu yıl örneğin büyük umutlarımızın yeşermesine yolaçabilecek olan bir idarecilik örneği göstermişti. İş ve spor dünyası açışından çok büyük bir kayıp. Kendisine sonsuz rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına, milletimize sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu. 

Bakan Günay ve beraberindekiler, Ereğli Müzesi'nde de incelemelerde bulunduktan sonra Ereğli'den ayrıldı.

...
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 22:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?