3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Günlük siyasete girmem'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, seçim bölgesi olan Zonguldak'ta ziyaretlerini sürdürüyor. Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yalan haber yazan gazeteleri almayın" uyarısına ilgili sorulara ise "Konumum itibariyle günlük siyasete girmem" cevabını verdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak'taki ziyaretlerini sürdürüyor. Kozlu Belediyesi'ni ziyaret eden Toptan, Başbakan Erdoğan'ın "yalan haber yazan gazeteleri almayın" yönündeki çağrısı ile ilgili düşüncelerini soran gazetecilere "Konumum itibari ile günlük siyasete girmem. Bana genel konularda sorular sorun. Bir TBMM Başkanı tarafsız olmalı" diye konuştu.

Köksal Toptan, 1 Ekim 2008 tarihinde açılacak olan TBMM'de siyasi partilere yönelik önergede bulunduğunu, bu önergeyi AK Parti ve MHP'nin kabul ettiğini diğer partilerinde kabul edeceğine inandığını söyledi.

Toptan, RTÜK'de yapılan oylamada Zahit Akman hakkındaki istifa önergesinin kabul edilmemesi konusunda ise "Ben değerlendirmelerimi yaptım. Gazetelerde okuma fırsatı buldum. Köşe yazarları da değerlendirmemi onaylıyor" diye konuştu.

Toptan, 1 Ekim 2008 tarihinde verdiği önergenin Anayasa'nın iç tüzüğünü de ilgilendirmesi nedeniyle 1 Ekim'in Türkiye için önemli bir tarih olacağını da sözlerine ekledi.
(

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 14:27:42
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 14:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?