3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gurbetçiler eğlenceye doydu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından yurt dışında yaşayan gurbetçilere gece düzenlendi.

Ereğli Plaj Tesislerin de yurt dışında yaşayan Ereğli'liler için "Gurbetçiler Gecesi" düzenlendi. Geceye Zonguldak millitvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri ve çok sayıda Gurbetçi vatandaşı katıldı.

Ereğli Belediyesi geceye katılan gurbetçi vatandaşları plaj tesisleri girişinde kırmızı karanfiller vererek karşılarken, masalarıda tek tek gezdi. Gecede konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, "Sizler bu ülkeye, doğduğunuz şehre her zaman kazandırdınız. Sizler bizim başımızın taçısınız. Biz kendimizi Ereğli'ye adadık. Biz her konuda hizmet için kolları sıvadık. Hedefimiz daha güzel daha yaşanası bir Ereğli, bunları yaparken de, halkımızın sosyal ihtiyaçlarını da unutmuyoruz. Artık sizinle her sene burada toplanacağız. Dışarıda yabancı, burada yabancı artık kendi vatanınızda kendi memleketinizde buranın öz evladısınız. Biz sizleri her zaman böyle görmek istiyoruz" dedi.

Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise, "Değişik ülkelerde bizi temsil eden, orada bulunun ikinci, üçüncü nesiller bizi temsilen oralarda bulunuyorlar. Ben gurbetçi demeye dilim varmıyor, çünkü bir temsilciliktir, bu görevdir. Ülkemizi o ülkelerin önüne geçirmek adına sizlerden yararlanmak istiyoruz. Hem bilgi bakımından hem de ekonomik olarak yararlanmak istiyoruz, ülkemiz adına yararlanmak istiyoruz. Bunları yaptığınızdan eminiz, çünkü ülkemizin bu hale gelmesinde çok büyük katkınızın oduğunu biliyoruz. Zaman zaman ihmal edilmiş, zaman zaman Türkiye tarafından maddi tarafı düşünülmüş, oradaki hak ve hukuklarınızın savunulmadığını da biliyoruz. Geçen yıllarda artık bunlar savunuluyor. Artık bütün haklarınız kullanabiliyorsunuz" dedi.

Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek, "Ereğli Belediyesinin hazırladığı bu geleneği ömür boyu yaşatmak isteriz. Bu işin tadı, bu işin keyfi, uzaktakini yakına getirmek, ama yakındakini de kalbin derinliklerine ruhun derinliklerine kadar özümzemek. İşte siz bunu yapıyorsunuz. Sizin yurt dışında ayağınıza diken batsa bu ülkenin başbakanı o haber üzerine Almanya'nın başbakanının yanına gelip, sizin dertlerinizle dertlenen bir dönemin inanın içinde yaşıyoruz. Uzakta değiliz artık, kalbimizde, içimizde, yüreğimizdesiniz. Dünyanın neresinde olursanız olun Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı birdir, tekdir, çünkü tek Türkiye var. Bu geceyi tertipleyen herkese teşekkür ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından, deniz kenerında bulunan odunlar tutuşturularak gece başlatıldı. Ereğli Türküleriyle, oyun havalarıyla eğlenmeye başlayan gurbetçiler sahilde yakılan ateşin etrafında gönüllerince eğlendiler. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, geceye katılan gurbetçilerle karşılıkla oynayarak eğlendiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ve gurbetçiler deniz kenarında uzun bir halay oluşturarak eğlenceli dakikalar yaşadılar. Gecede en çok ilgiyi köçekler görürken, geceye katılan gurbetçiler gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 13:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?