3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gurbetçilerden anlamlı yardım

Almanya'da faaliyetlerini sürdüren Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği, Zonguldak'ta yapılacak olan Şehit Aileleri Dernek binasına 13 bin 500 Euro maddi yardımda bulundu.

Almanya'da faaliyetlerine devam eden Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği, Almanya'da düzenlediği gecenin kazancı olan 13 bin 500 Euro'yu Zonguldak'ta yapılacak dernek binası için Şehit Aileleri Derneği'ne bağışladı. Zonguldak Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Kahya, yapılacak olan 13 bin 500 euro yardımı, Vali Yavuz Erkmen'e ziyaretinde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mustafa Yorulmaz'a teslim etti. Vali Yavuz Erkmen Zonguldak'a yapılacak olan şehit aileleri yeni binasının bitiminde Türkiye'de bir ilk yaşayacaklarını kaydetti.

Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Kahya, Aralık ayında düzenlenen gecenin kazancını, Zonguldaklı olarak yapımına başlanacak olan Şehit Aileleri Derneği binası için bağışlamak istediklerini belirtti. Kahya, "Zonguldaklı olarak Almanya'da gurbetçilerimiz ile düzenlediğimiz gecenin kazancını ilimize katkı sağlamak amaçlı yardımda bulunmak istedik. Yaptığımız yardımları elimizden geldiğince devam ettireceğiz. Yardım, Zonguldak'ta yapılacak olan dernek binası şehit aileleri ve gazilerimize hayırlı olsun" dedi.

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mustafa Yorulmaz, yapılan yardımdan çok mutlu olduğunu, Almanya'da bile unutulmadıklarını ifade etti. 3'ncü Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, yapılan yardımın şehit ve gazilere yapılmış en büyük vazife olduğunu, Almanya'da yaşayıp Zonguldaklı olarak kardeşlerini unutmamaları çok güzel bir davranış olduğunu vurguladı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ise, Almanya'da faaliyetlerini sürdüren derneği yakından takip ettiklerini, birlik ve beraberlik içerisinde Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. Erkmen, "Almanya'da düzenlenen Zonguldaklılar gecesinden elde edilen 13 bin 500 Euro'yu ilimizde yapımı başlanacak olan Şehit Aileleri Derneğimize bağışta bulunuldu. Şuana kadar Derneğimize TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan 100 bin YTL. yardımda bulundu. Derneğimizi tamamladığımızda Türkiye'de bir ilk gerçekleştireceğiz. Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla ilimizde yapılacak olan dernek binası ülke genelinde hiç bir ilde yok" dedi.

Konuşmaların ardından Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Kahya, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Yorulmaz'a 13 bin 500 Euro'yu zarfla takdim etti. Yapılan yardım sonrası Kahya'ya katkılarından dolayı şilt verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 16:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 83.135.191.xxx Tarih : 4.01.2008 20:49:25

almanyada yasiyan zonguldakli avrupali olarak zonguldak kültür ve dayanisma derneyini herkes gibi bende cani gönülden kutlarim ösellikle 13bin500euro nun sehitlerimiz adina bavislanmasi ayri bir önem kazaniyor