3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Güzel davranışa ödül

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE GÜZEL DAVRANIŞ ÖDÜLÜ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Nurdan, Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulunda “Davranışlarım Güzel, Ödülüm de Özel” sloganıyla öğrenci davranışlarını yıl boyunca değerlendiren öğretmenler her sınıftan bir öğrenci belirleyip çeşitli ödüller verdi.

Kdz. Ereğli Nurdan, Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulunda “Davranışlarım Güzel, Ödülüm de Özel” sloganıyla öğrenci davranışlarını yıl boyunca değerlendiren öğretmenler her sınıftan bir öğrenci belirleyip çeşitli ödüller verdi.

Uygulama ile Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdiklerini belirten Kdz. Ereğli Nurdan, Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Serkan Ekmekçi, amaçlarının öğrencilere disiplin cezası yerine bu tür ödüller vererek, güzel davranışlara teşvik etmek olduğunu söyledi.

Öğrencilere verilen ödüllerin düzenlenen kermesler ve okul bütçesinden karşılandığını kaydeden Ekmekçi , “Okulumuz Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu öğrencilerin olumlu davranışlarını ödüllendirmek amacıyla ‘Davranışlarım Güzel, Ödülüm de Özel’ kampanyası düzenlemiştir. Bu sene ilk olarak gerçekleştirilen kampanya da öğrencilerin gerek derslerde gerekse teneffüslerdeki davranışları sınıf ve nöbetçi öğretmenler tarafından değerlendirilmiştir. Öğretmenler tarafından her ay her sınıftan bir öğrenci belirlendi. Bu bağlamda okulun kermeslerinden elde edilen bütçe ile alınan 2 adet bisiklet, 2 adet İngilizce- Türkçe eğitici laptop, 8 adet uzaktan kumandalı araç, 1 adet mp3 ve playstation ve 8 adette barby bebek ödül olarak öğrencilere verilmiştir. Bu etkinliğimizdeki amaç, öğrencilere disiplin cezası yerine bu tür ödüller vererek, güzel davranışlara teşvik etmektir” dedi.

Kdz. Ereğli Nurdan, Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu 1-A Sınıfı Öğretmenlerinden Serap Oğuzhan ’da kampanyanın öğrencilerin davranışlarına olumlu yönde etkisi olduğunu belirtti.

Davranışlarım Güzel, Ödülüm de Özel” sloganı çerçevesinde ödül alan 1-A sınıfı öğrencilerinden Tunahan Şenol, kazandığı İngilizce Eğitici laptop sevincini ailesiyle birlikte paylaştı.

1-A sınıfı öğrencisi Tunahan Şenol’un babası Yalçın Şenol’da ödüllerin öğrencileri güzel davranışlara teşvik ettiğini belirterek uygulamayı başlatan okul yönetimine teşekkür etti.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE GÜZEL DAVRANIŞ ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:01:00
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 15:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?