3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Haber-Sen'den istişare toplantısı

Kamu-Sen’e bağlı Haber-Sen tarafından eğitim ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.


Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği binasında Haber-Sen eğitim ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Haber-Sen Zonguldak İl Başkanı Ümit Eker, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar ve Kamu-Sen’a bağlı sendika şube başkanları ile üyeleri katıldı. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar ve İsmail Karadavut toplantı öncesi konuşma yaptı. Salih Alemdar yaptığı konuşmasında Kamu-Sen’in çalışan, yol gösteren ve üreten bir sendikacılık anlayışı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Alemdar, “Çalışma hayatını çok şeyler katan Türkiye Kamu-Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortasıdır. Çalışma hayatına uzlaşı ve diyalogu katan Türkiye Kamu-Sen kuruluşundan günümüze karda Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü, üniter yapısına her yerde ve her konumda sahip çıkarken, ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlerle de yılmadan mücadele etmiştir ve edecektir. Türkiye Kamu-Sen çalışan, üreten ve yol gösteren bir sendikacılık anlayışıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye Kamu-Sen bundan sonra da sendikacılığını aynı çizgide devam ettireceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.


Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ise konuşmasına askerlere ve polislere yönelik yapılan saldırıları kınayarak başladı. Hükümetten taleplerinin uzlaşma metnindeki konuların bir an önce hayata geçirmek olduğunu söyleyen Karadavut, mutabakat metninde 23 madde üzerinde anlaşma sağladıklarını belirtti. Karadavut konuşmasında şunları kaydetti:


“Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anarken, teröre içimizde ve dışımızda her türlü desteği veren şer güçleri nefretle kınıyorum. Türkiye Kamu-Sen Türkiye’nin sigortasıdır. İlkemiz önce ülkemiz diyen bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyen milli ve manevi değerlerine bağlı hak mücadelesini kırmadan dökmeden yapan uzlaşmayı ve diyalogu ön plana çıkaran bir anlayışa sahiptir. Mutabakat metninde 23 madde üzerinde anlaşma sağladık. Hükümetten talebimiz bu uzlaşma metnindeki konuların biran önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz.1 milyon 700 bin kamu çalışanından 800 bini sendika üyesidir. Kamu çalışanı önce kendini sorgulaması lazımdır. Kamu çalışanlarına özellikle istirham ediyorum. Sendikalara üye olmayanlar üye olsunlar.”
Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ümit Eker ise şube faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Eker, “Türk Haber-Sen PTT çalışanlarını temsil etmektedir. Bize en yakın şube temsilcileri sayısı 70’dir” dedi.


Katılımcılar ardından eğitim ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 18:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?