3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Haberal ailesinden gaziye kabir

PROF. DR. MEHMET HABERAL AİLESİNDEN İSTİKLAL SAVAŞI GAZİSİNE KABİR

Prof. Dr. Mehmet Haberal ailesi tarafından İsmet İnönü'nün silah arkadaşının kabri yeniden düzenlendi.

CHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı ve Başkent Hastanesi sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ailesi tarafından İsmet İnönü'nün silah arkadaşı olan İstiklal Savaşı Gazisi Mehmet Sarı'nın kabri yeniden yaptırıldı.

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyünde kabri bulunan ancak yıllardan bu yana bakım yapılmadığı için kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya kalan İsmet İnönü'nün silah arkadaşı Piyade Onbaşı Mehmet Sarı'nın kabristanı Haberal ailesi tarafından yeniden düzenlenerek gün yüzüne çıkartıldı. Dedesinin mezarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili bilgi veren Yalçın Sarı, "Yıllardan bu yana dedemin kabrini yaptırmak için çok çaba sarf ettim ama imkanlarım buna müsaade etmediği için bir türlü

başaramadım. Konuyu Devrek CHP Yönetim Kurulu üyesi olan Songül Malkoç hanıma açtım o da sağ olsun hocamız Mehmet Haberal'ın ailesine açmış aileden çıkan olumlu karar ile dedemin kabri yeniden gün yüzüne çıkartıldı. Bu kabristanı yeniden düzenlenmesine katkı veren herkesten Allah razı olsun" dedi.

Songül Malkoç ise, "İstiklal Savaşı Gazisinin torunu Yalçın Sarı konuyu bana aktardı. Bende sayın Haberal'ın ailesine durumu izah ettim sağ olsunlar 15 gün içinde kabristan yeniden düzenlenerek gazimize olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödediğimize inanıyorum ruhu şad olsun" dedi.

Yeniden düzenlenen kabristanda Kur'an-ı Kerim okunurken, Mehmet Haberal'ın damadı Cevdet Uğurlu, CHP İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, CHP İl Genel Meclis Üyesi Bekir Kayaaltı, CHP Yönetim Kurulu Üyesi Songül Malkoç ve partililer düzenlenen programda hazır bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 19:01:04
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 14:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?