3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hacıali Köyü camisiz kaldı

Beycuma ilçesi Hacıali köyünde yenisi yapılmak üzere yıkılan cami 3 aydır yapılmayı bekliyor.

Camisiz kalan vatandaşlar cemaatle namazı harabe şeklindeki bir atölyede kılıyor.


Zonguldak'ın Beycuma ilçesine bağlı Hacıali Köyü Camii, hasar gördüğü için köylüler tarafından yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Yıkılan caminin inşaatına köylülerin bütçesi yetmediği için sadece temeli atıldı. Yeni cami yapılmadığı için vatandaşlar ibadetlerini harabe halindeki bir marangoz atölyesinde sürdürüyor.
Hacıali Köyü Muhtarı Aslan Arslan (58), caminin bir süre önce yıkıldığını ve köyün camisiz kaldığını köy halkının namazını bir atölyede kılmak zorunda kaldığını söyledi. Köyün eski camisinin bundan bir süre önce tamamen yıkıldığını anlatan Arslan, şöyle konuştu: "Köyümüz camisiz kaldı. Köy halkı namazını boş olan bir atölyede kılmak zorunda kalıyor. Köy halkı olarak birleşerek köyümüze cami yapmak için kolları sıvadık ancak köy halkının fazla bir geliri olmadığı için sadece caminin kaba inşaatını yapabildik. Köyümüzün 40 bin YTL borcu bulunmaktadır. İl Özel İdare'den ufak da olsa bir yardım gördük ama yeterli değil. Köy halkı müftülüğün izni ile makbuz karşılığı mahalle mahalle gezerek yardım toplamaya çalışıyor ama yeterli olmuyor."


Hacıali Köyü İmamı Hüseyin Başaran (46) ile köylü Cafer Aslan (76), kış aylarında zorluk yaşayacaklarını, marangoz atölyesinde ibadetlerini yerine getirirken zorlandıklarını belirtti. Başaran, yenisi yapılmaya çalışılan cami inşaatında köylü vatandaşın 43 bin YTL borçlandığını ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?