3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hacılar Çaycuma'da toplandı

Zonguldak'ın merkezi ve ilçelerinden 2007 yılında hacca giden vatandaşlar Çaycuma'daki din görevlileri ile piknikte bir araya geldi. 

2007 yılında Çaycuma İlçe Müftülüğü'nde görevli olarak hacca giden din görevlileri, hacılar ile Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar köyü mesire yerinde piknik için bir araya geldi. Pikniğe, Ereğli ilçesinden 25, Çaycuma'dan 26, Devrek'ten 10 ve Zonguldak merkezden 4 kişi, Çaycuma İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve din görevlileri katıldı. Hacıların buluşmasında, din görevlilerince Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Piknikte konuşma yapan Demirtaş, din görevlileri ile bir araya gelen hacılara teşekkür etti. Hac ibadetinin insanlığa sağladığı faydaları anlatan Demirtaş, "Böyle bir toplantının düşünülüp gerçekleştirilmesinden dolayı din görevlileri ile katılımcıları tebrik ediyorum. İslam Dini arkadaşlık ve dostluğa önem veren bir dindir. Hac ibadeti insanlığa bir çok fayda sağlamaktadır" diye konuştu. 

Piknikte din görevlilerinin çocukları hacılara ilahi ve şiirleri okudu. Katılımcılarla öğle yemeğinin yenilmesinin ardından toplantı şeklinde geçen piknik sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?