3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hain saldırıya tepki yağıyor

Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi İstanbul Güngören'de yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Eğitim Bir-Sen Zonguldak şube Başkanı Kamuran Aşkar, İstanbul Güngören'de yapılan bombalı saldırıyı nefretle kınadıklarını belirtti.

Aşkar, “İstanbul'da milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik olarak yapılan haince saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırılar milletimizin milli birlik ve bütünlüğüne yönelik saldırılar olup bunları tertipleyen odaklar asla hedeflerine ulaşamayacaktır. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış, terör odaklarına verilecek en güzel cevap milli değerlerimize sahip çıkarak, Türkiye'nin güçlü bir hukuk devleti olma yönünde kararlı adımlarla yürümesi olacaktır. İnsanlık dışı, alçak ve hain bir girişimle patlatılan bombalarda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

KESK, BOMBALI SALDIRIYI KINADI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak İl Temsilciliği, İstanbul'da meydana gelen ölüm ve yaralanma olayı ile sonuçlanan saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

KESK Zonguldak İl Temsilciliği İstanbul'da meydana gelen olayı kınadı. KESK Dönem Sözcüsü Orhan Yılmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'da meydana gelen ve 18 yurttaşın ölümü ve 150'den gazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye'nin daha fazla şiddet ve kaos ortamına çekilmek istendiği bir dönemde meydana gelen bu üzücü olayın aslında demokrasiye atılan bir bomba olduğu, Türkiye'de yaşayan herkesin yıllardır silahların olmadığı, bombaların patlamadığı bir ülkede yaşamak istediği bilinmektedir. Bir taraftan kapatma, diğer taraftan Ergenekon davası ile sıkıştırılarak egemenler arasında tercih yapmaya zorlanan insanların trafiğe kapalı bir alanda adeta bir araya toplanılarak katledilmeleri vahşettir. Terörün acımasız ve en kanlı yüzünü bugün tüm Türkiye görmüştür. Korkarız bilinmezlik ortamından yararlanmak isteyenler oldukça görmeye devam edeceğiz. Biz demokrasi ve özgürlükten yana olanlar diyoruz ki, artık bu şiddet durdurulmalıdır. Bugüne kadar kaybettiğimiz onca insanın acısını yüreğimizde taşıyor ve yeni ölümler istemiyoruz" sözlerine yer verildi.

Ayrıca Yılmaz, tüm ülke vatandaşlarını terör örgütü eylemlerine karşı barış ve kardeşlik duygularıyla kenetlenmeye çağırdı.

GMİS, GÜNGÖREN SALDIRISINI KINADI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, İstanbul Güngören'de, patlama sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı saldırıyı kınadı.

GMİS Yönetim Kurulu İstanbul Güngören'deki saldırı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, şunları kaydetti: "Terörü lanetliyor, nefretle kınıyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen eli kanlı katiller, hain emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. 27 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul Güngören'de hainlerce konulan bombaların patlaması sonucu çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve onlarca vatandaşımızın yaralanması nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz. Çocuk, yaşlı, kadın demeden, masum insanları kurulmuş hain tuzakların hedefi yapmak gibi vahşeti gerçekleştiren ve ülkemizin huzurunu bozmak isteyen eli
kanlı katiller, hain emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelidirler. Bir kez daha tekrarlıyoruz ki, terörü besleyen ve onlara destek veren güçlerin, milletimizin ve devletimizin kararlı iradesi karşısında yok olacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Terörü lanetliyor, nefretle kınıyoruz."

Ayrıca GMİS Yönetimi, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 16:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?