4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Hakemin psikolojisi bozuldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Zonguldak Bölgesi C Klasman yardımcı hakemi Cenk Karka, 2 hafta içinde üst üste yönettiği maçlarda yaşadığı olaylar nedeniyle bunalıma girerek hastaneye kaldırıldı. 

17 Aralık Pazar günü Ereğli Beyçayır Stadı'nda oynanan Kozlu Belediyespor-Akınspor Amatör Süper Lig müsabakasını yöneten Cenk Karka'nın, müsabakanın 80. dakikasında Kozlu Belediyesporlu bir oyuncuyu ikinci sarı karttan kırmızı kartla ihraç etmesinin ardından Kozlu Belediyespor Kulübü Müdürü Kaya Emral kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. 1 hafta sonra aynı sahada Karadenizspor-Alaplı Belediyespor arasında oynanan maçı yöneten ve maçta 2 takıma toplam 4 kırmızı kart gösteren Cenk Karka, eleştiri oklarına hedef oldu. Ağır eleştiri, baskı ve ithamlar nedeniyle psikolojik bunalıma girdiği kaydedilen Karka, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikoloji Servisi'nde tedavi altına alındı. Depresyona girdiği öğrenilen Karka, hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Karka'nın rahatsızlığının son zamanlarda yaşadığı stres ve yorgunluklardan kaynaklandığı öğrenildi. 

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi Başkanı Serdar Yılmaz, ağır itham ve eleştirileri başta Karka olmak üzere hiçbir hakemin hak etmediğini söyledi. Karka'nın durumu hakkında bilgi veren Yılmaz, "Cenk Karka'nın, bir hakem olarak yaşadıkları, karşılaştıkları ve çalıştığı işyerindeki sıkıntılar ve stres, bilinçaltında yer etmiş. İş ve aile ortamındaki bu sıkıntılarına son 2 haftada yaşadığı talihsiz olayların da üzerine eklenmesiyle kendisi depresyona girdi. Her insan gibi hakemler de yanlış yapabilir. Bir hakem sadece maçı yönetmiyor. Maçta çoğu zaman futbolcuları, kulüplerin teknik heyetini, kulüp yöneticilerini ve tribünleri de yönetmek zorunda kalıyoruz. Biz de yanlış kararlar verebiliyoruz. Pozisyona uzak kalmışızdır, görememişizdir. Herkes hakeme yükleniyor, bizlerle uğraşıyor. Küfür, eleştiri ve psikolojik baskıları bu derecede hak etmiyoruz. Hepimizin ailesi ve çocukları var. Özellikle Zonguldak bölgesindeki hakemlerde hiçbir şekilde art niyet olmaz, olamaz. Eyyamcı değiliz. Tüm hakemlere inanıyorum. Bu konuda hakemlerimiz için kellemi ve ailemi ortaya koyarım" dedi ve Karka'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 18:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?