3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hakkındaki iddiaları cevapladı

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, ulusal bir basında kendisi hakkında çıkan iddiaları cevapladı.


Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, "5 yıldır işe gitmeden maaş alıyor" şeklindeki haberle ilgili basın toplantısı düzenleyerek, haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Kendisinin Türkiye Taşkömürleri Kurumu ile hiçbir ilişkisinin kalmadığını belirten Kalaycıoğlu, bu memlekette şerefiyle yaşadığını, çoluk çocuğunun rızkını alın teriyle kazandığını söyledi.
Kalaycıoğlu, bugün gündemde olmayan bir hadisenin gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu: "Ulusal bir gazetede '5 yıldır işe gitmeden maaş alıyor' diye bir başlık altında haber yapılmış. Bununla ilgili basın toplantısı gerçekleştirme lüzumunu hissettik. İstiyorum ki Zonguldak kamuoyu bu haberin ötesinde olayı bir de benden öğrensin. Ben 06.11.2008 tarihinde emekli olmak için müracaatımı yaklaşık bir ay önce çalıştığım Kilimli İşletme Müdürlüğü'ne verdim. Emekli olma girişiminin ne bu yazılarla ne de söylemlerle alakası yok. 50 yaş hadisesi Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda uygulandığı için emeklilik dilekçemi vermem gerekiyordu. TTK ile hiçbir ilişkim kalmamıştır."


Bir madenci çocuğu olduğunu anlatan Kalaycıoğlu, Zonguldak'ta yaşadığını ve çocuklarına yedirdiği ekmeği Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan aldığı parayla yapacağını söyledi. Kalaycıoğlu, daha sonra çalışma hayatı ile ilgili bilgi verdi.
Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsın Zonguldak'ta kamuoyunu aydınlatma adına görev yapan hakikaten gazetecilik yapan arkadaşların başının üstünde yeri olduğunu anlatan Kalaycıoğlu, şöyle konuştu: "Hangi konuda yardım isterlerse bugüne kadar yapmışım. Bundan sonrada yaparım. Kaldı ki ben TTK'da çalışmak istesem süremin dışında görevime devam etmek istesem bazı insanlar gibi sendika temsilcisi olup 55 yaşına kadar çalışırım. Ama onlara hiç gerek duymadım."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?