3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Haksız işten çıkarmaya eylem

Zonguldak'ta bir sendikada sekreter olarak çalışırken haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden Ünal Kutlu isimli vatandaş, eylem yaptı.


Genel İş Sendikası Zonguldak Şubesi'nde sekreter olarak çalışan Kutlu, haksız yere işten çıkarıldığını savunarak eylem yaptı. Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yapan Ünal Kutlu'ya yaklaşık 10 arkadaşı da destek verdi. Ünal Kutlu, yaptığı açıklamada, "DİSK Genel İş Sendikası Genel yönetim Kurulu kararı ile 01.06.1999 tarihinde Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı'nda sekreter kadrosunda göreve başladım. Ancak 01.10.2003 tarihinde Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Yönetimi Kurulu kararı ile Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı'na getirilen Enis Dizdaroğlu, aslı olmayan gerekçelerle 30.11.2005 tarihinde iş akdimi Genel Merkez Genel Yönetim Kuruluna fesih ettirmiştir.

Hakkımı iş mahkemesinde aramış olup, işe iade davam hukuk zaferi ile sonuçlanmıştır. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 23.01.2007/458 sayılı kararı gereğince, noter kanalı ile çekmiş olduğum işe iade ihtarnameme verilen cevapta alın terinin, ekmeğin, emeğin, çalışanın hakkının mücadelesini yapan sendikacılar tarafından
uygulanmamıştır. Bu adaletsizliktir, haksızlıktır, işçinin hakkını savunması gereken sendikacılar, yargı kararını uygulamadılar. Yaptıkları tazminatımı ödeyip beni kapının önüne atmak olmuştur. İş akdimin fesihi olan 30.11.2005 tarihinden sonra Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu'nun şube personeli olarak birer yıl ara ile işe aldırmış olduğu iki personel daha işlerini kaybetmiştir. Yaptığım basın açıklaması ile Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu'nin istifasını istiyorum.

Enis Dizdaroğlu'nu yaptıklarından dolayı Çalışma Bakanlığı ve Zonguldak Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet edeceğim. Emeğin başkenti madenci şehri Zonguldak'ta, madenci çocuğu ben Ünal Kutlu, ekmek ve onur mücadelemi sonuna kadar yaptım ve yapmaya devam edeceğim" dedi. Kutlu, gerekirse hakkını aramak için Ankara'ya yürüyeceğini açıkladı.


Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu ise, iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Ünal Kutlu'nun muhatabı biz değiliz. Tazminatı ödendi. Mahkeme kararı ile işten çıkarıldı. İşten çıkalı 3 sene oldu" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 20:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ünal kutlu IP: 78.187.24.xxx Tarih : 14.03.2008 15:13:04

yaptığınız haber için teşekkür ediyorum sendika gibi emeğin ekmeğin arandığı bir yerde çalışanın içine düşürüldüğü kazanılmış işe iade davasının yerine getirilmediği sendika gibi bir kuruma yakışmamaktadır. bu konuya vermiş olduğunuz önem için teşekkür ediyorum. saygılarıml