3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Halk otobüsleri Filistin için çalışacak

Kdz. Ereğli ilçesinde özel halk otobüsleri Filistin'e yardım için bir günlük kazançlarını Filistin'e yollayacak.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından 22 Ocak 2009 Perşembe gün özel halk otobüslerin bir günlük kazançlarının Filistin'e gönderileceği belirtildi. İsrail'in Filistin'de yaptığı katliam nedeniyle Filistin'deki vatandaşlara yardım yapmak amacıyla otobüslerin bir gün boyunca tüm vatandaşlara paralı olduğu belirtildi. 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Erdoğan, ücretsiz kart kullanan yolcuların şoförlere duyarlı davranmalarını istedi. Vatandaşların Perşembe günü Filistin'e yardım için özel halk otobüslerini kullanmalarını istediklerini belirten Erdoğan, "Orta doğunun kanayan yarası haline gelen Filistin'de yaşananları hepimiz duyuyor, izliyor ve üzülüyoruz.

İsrailin, Gazze'de Filistinli Müslüman din kardeşlerimize yapmış olduğu saldırılarda çoluk-çocuk, kadın-erkek demeden binlerce savunmasız insanları bombalaması bizleri kahretti. Bizlerde Kdz. Ereğli Özel Halk Otobüsleri esnafı olarak bu olaya karşı bütün dünyada olduğu gibi yardıma muhtaç Filistin halkına bir nebze katkıda bulunmak için tüm üyelerimiz ve çalışanlarımızla yardım kararı aldık. Kooperatifimize bağlı tüm otobüsler, otobüs sahipleri ve personelleri ile 22 Ocak 2009 Perşembe günü tüm kazancımızı ve dahi şoför muavin ve otobüs sahiplerinin bağışları ile toplanacak gelirin tamamını Gazze'deki mağdur insanlara bağış yapacağız. Bu vesile ile tüm gelirimizin Gazze'deki yardıma muhtaç insanlara yapılacağından tüm Ereğli halkını perşembe günü toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet ediyoruz.

Ayrıca ücretsiz kart kullanan vatandaşlarımızın perşembe gününe özel olarak geçersiz kılınacak ve kendilerinden ücret alınacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın personelimize karşı duyarlı ve yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu konuda Gazze'ye ben nasıl yardımcı olabilirim diyen tüm vatandaşlarımızın perşembe günü yapacakları seyahatlerini özel halk otobüsleri ile yapmalarını ve onlarında katkılarını bekliyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?