3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Halk otobüslerinde kameralı dönem

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNE LCD TV VE KAMERA SİSTEMİ

Alaplı Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkan Vekili Sali Koçak, özel halk otobüslerinde kameralı sistemine geçmeyi düşündüklerini bildirdi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Vekili Sali Koçak, halk otobüslerinde güvenliğini artırmak, denetimi kolaylaştırmak ve yolcu ile şoförün tartışmalarının önüne geçmek koltukların yırtılması, kazınması kapkaç, hırsızlık, taciz ve benzeri çeşitli olumsuzlukları önlemek amacıyla güvenlik kamera sistemine geçmeyi düşündüklerini bildirdi.

Özmen, “Kamera sistemine geçmek istememizde ki asıl amacımız otobüslerin güvenliğini, denetlenmesini ve yolcu ile şoför arasında geçen tartışmaları önlemek. Bilinçsiz kişiler tarafından araçlarda koltukların yırtılması, kazınması ve tahribatların önüne geçmenin yanı sıra kapkaç, hırsızlık, taciz olayları gibi olumsuzluğun yaşanmasını önlemektir. Güvenlik kamerası sisteminde otobüslere 4 kameranın yanı sıra ayrıca LCD ekran monitör kurmayı düşünüyoruz. 4 güvenlik kamerasından biri otobüsün önüne monte edilerek doğabilecek kazalarda kimin kusurlu olduğunun tespiti için, diğeri yolcu ile şoför arasında tartışmalarda kimin haklı olduğunu görmek için şoförün üzerine, ikisini de otobüsün içene yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Güvenlik kamerası sisteminin maliyetinin yüksek oluşu nedeniyle şimdilik bu sistemi kurmak isteyen araç sürücülerinde uygulama başlatmayı düşündüklerini belirten Özmen, ”Yalnız tek sıkıntımız sistemin bin TL civarında olması otobüs sahipleri için ayrıca bir külfet getiriyor ve bütçeyi zorluyor. İleriki dönemlerde bu sistemi tüm araçlarımıza kurmayı düşünüyoruz. Kurmayı düşündüğümüz güvenlik kamerası sistemi ve LCD TV hem araç sürücülerimiz için hem de vatandaşlarımız yararına olan bir uygulama olacaktır. Güvenlik kamerası sistemi ile vatandaşlarımız ve sürücülerimiz güvenli bir şekilde yolculuk yapacaklardır” dedi.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNE LCD TV VE KAMERA SİSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 17:30:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 17:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?