3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Halk oyunlarında 8 ülke yarıştı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde düzenlenen festival kapsamında halk oyunları yarışması düzenlendi. Yarışmaya 8 ülke katıldı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi belediyesi tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Halk Oyunları yarışması düzenlendi. Aksaklıklarla başlayan yarışmada sahneye çıkan ekipler gösterilerini en güzel şekilde sunabilmek için ter döktü.

Yarışmanın gündüz olması nedeniyle az sayıda seyirciyle gerçekleşen yarışmanın jüri üyeleri arasında Alaplı önceki belediye başkanı Faruk Çoturoğlu'da yer aldı. Gösterilerin ardından jüri değerlendirmesini yaparken ses sanatçısı Yonca Akgün söylediği şarkılarla dinleyenleri eğlendirdi.

Yonca Akgün'ün hareketli parçaları seslendirdiği sırada sahneye çıkan yerli ve yabancı halk dansları gurupları hep birlikte eğlendi. Ödül töreni öncesi sahneye çıkan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Zonguldak Temsilcisi Cevdet Akgün yarışma guruplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek hediye verdi.

Çoturoğlu'da yaptığı konuşmasında katılan ülkelere, Cevdet Akgün'e, jüri heyetine ve basına teşekkür etti. Çaturoğlu her ülkeyi kendi dillerinde selamladı. Ekiplerinin gösterilerini değerlendiren jüri ekibi, Bulgaristan'ı birinci, Bosna-Hersek'i ikinci ve Hırvatistan'ı da üçüncü seçti. Yarışmada dereceye giren ülkelerin dansçıları ve eğitmenleri isimlerinin açıklanması üzerine sevinçlerini bir birine sarılarak kutladı.

Dereceye girenlere kupa verildiği yarışmada, katılımcı ekiplere çeşitli hediyeler takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 15:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?