3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Halk oyunlarında büyük heyecan

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından yapılan 2009 yılı Zonguldak Kulüplerarası Grup yarışmalarında renkli görüntüler yaşandı. Yarışmada dereceye giremeyen ekipler üzüntüden dereceye girenler ise sevinçten ağladı. Trabzon İmece Folklor Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü oyuncuları, iki kupa kazanmanın zaferini sevinçle kutladı.

Zonguldak Can Polat Pamay Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen grup yarışmalarına Trabzon, Tokat, Ordu, Amasya, Samsun, Sakarya ve Karabük illerinden 37 kulüp katıldı. Zonguldak Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Ekrem Aylanç ile Can Polat Pamay ve davetliler katıldı. Sabah başlayan halk oyunları yarışmaları Stilize ve Geleneksel dalda yapıldı.

Stilize dal minikler kategorisinde Ordu yöresine ait oyunla İdman Yurdu Spor Kulübü birinci, Bursa yöresine ait oyunla Sakarya Atatürk İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü ikinci oldu. Zonguldak yöresine ait oyunla Karabük Demirçelik Lisesi Gençlik Spor Kulübü ile Trabzon yöresine ait oyunu sergileyen Trabzon Taka Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü ise üçüncülüğü paylaştı.

Yıldızlar Kategorisi'nde Trabzon yöresi ile Trabzon taka Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü birinci, Bursa yöresine ait oyunla Sakarya İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü ikinciliği elde etti. Üçüncülüğü de Artvin yöresine ait oyunla Samsun 19 Mayıs Halk Dansları Örnek Gençlik ve Spor Kulübü ile Amasya yöresine ait oyunla Amasya Eğitim Spor Kulübü paylaştı.

Gençler Stilize kategorisinde ise Samsun Gazi Lisesi Artvin yöresine ait oyunla birinci, Trabzon İmece Folklor Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü ise Trabzon yöresine ait oyunla ikinci, Kastamonu yöresine ait oyunla sahne alan Karabük Fevzi Çakmak Lisesi Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu. Büyükler kategorisinde ise Karabük Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü ve Ordu Ünye Hizmet Derneği Gençlikspor Kulübü'nün katılmaması nedeniyle Artvin yöresine ait oyunla Samsun 19 Mayıs Halk Dansları Örnek Gençlik Spor Kulübü ve Trabzon yöresine ait oyunla Trabzon İmece Folklor Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulüpleri yarıştı. Trabzon ekibi birinci olurken Samsun ekibi ise ikinci oldu.

Geleneksel dalda yarışmalara geçilmeden önce verilen arada Stilize dalda dereceye giren kulüplere kupa verildi. Kupa töreninde puanları açıklanan yarışmacılardan dereceye girenler sevinçten dereceye giremeyenler üzüntüden ağladı.

ZAFERİ KUTLADILAR
Büyükler kategorisinde birincilik kupasını, Gençler kategorisinde ise ikincilik kupasını alan Trabzon İmece Folklor Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü sporcuları, sevinçlerini salonun dışında oynayarak kutladı. Oluşturdukları çemberin ortasına kupalarını koyan ekip, çevredeki insanların şaşkın bakışları arasında dakikalarca halay çekerek zaferlerini kutladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 16:58:48
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 17:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Çağatay TAHMAZ IP: 88.227.102.xxx Tarih : 1.08.2009 00:04:32

haber harika ve güzel fakat en sondaki bölümde biz halay çekmedik horon etiik;)