6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Halk pazarı kurulmadı

Zonguldak’ta çatısı çöken halk pazarının yankıları sürerken, Kozlu Beldesi’nde biriken karlar nedeniyle halk pazarı kurulmadı. Esnaflar ise tezgahlarını ise araçlarında açtı.

Zonguldak’ta biriken karlar nedeniyle Soğuksu Halk Pazarı’nın çatısı çökmüş, faciada 2 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı. Çatının çökmesi ve pazarın kurulmaması yönünde bir çok iddia gündeme geldiği olayın yankıları sürerken, olaydan sonra ilk halk pazarının kurulacağı Kozlu Beldesi’nde Pazar kurdurulmadı.

Belediye ekipleri yaptığı incelemelerde çatının üstünde biriken yoğun kar nedeniyle bazı bölgelerinde çatının sarkma yaptığını tespit etti. Pazar yeri girişlerine şeritler çekildi. Zabıta ve polis ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri aldı. Pazara alınmayan pazarcı esnafı ise mallarını, pazar yeri yakınlarında araçlarına açtıkları tezgahlarla satışa sundu.

Öte yandan Kozlu Beldesi’ndeki pazar yerinin çatısı da, çöken Zonguldak’taki çatı ile aynı tipte olduğu belirtildi. Pazarcı esnafı, “Halimizi, çilemizi görün. Hangi koşullarda satış yapıyoruz. Satamazsak, bu ürünler elimizde kalacak. İnsanlar, aç kalacak” diyerek, tepki gösterirken, belediye yetkilileri ise “Çatı her an çökebilir. Hayati tehlike anlamında büyük bir risk var. Bu riskle Pazar yerinin açılmasına müsaade edemeyiz. Ancak çatı temizlendikten sonra Pazar yeri açılabilir. Şimdilik çatının temizlenmesi de çok riskli” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 13:50:37
Güncelleme :21 Ocak 2012 Cumartesi 13:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?