3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Hamsi Festivali' başladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 7. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali başladı. Festivalde 5 ton hamsi, binlerce ekmek yüzlerce kilo soğan ve kömür dağıtıldı.
 
Bedava ekmek ve hamsiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu. 

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali Bozhane mevkiinde başladı. Belediye tarafından vatandaşlara hamsi, ekmek, soğan ve kömür dağıtıldı.
 
Vatandaşlar ızgaralarını hazırlarken, Kdz. Ereğli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından konser verildi. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, stantları ve ızgara yapan vatandaşları tek tek gezerek hamsi kızarttı. Belediye Başkanı Sesli, 250 kasada bulunan yaklaşık 5 ton hamsi, binlerce ekmek ve soğanda dağıttıklarını söyledi. Her şeyin belediye tarafından hazırlandığını anlatan Sesli, festivale katıların sadece balıkları kızarttıklarını söyledi. 

Başkan Sesli, "Hamsi festivalimizin bu yıl 7.sini düzenliyoruz. Balıklarımız gece tutuldu, hepsi taze. Balıkçılarımız gece avlanmaya çıkarak bunları tuttu. Burada 250 kasa hamsi dağıtıldı. Kasaların bir tanesi 15 kilo. Buda 5 ton hamsi yapıyor. Hamsinin yanında ekmek ve soğan da dağıttık. Halkımıza sadece evlerinden gelerek hamsiyi kızartma işi kaldı. Bu festivali yapmamızdaki amaç, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Halkımız mutlu olmuşsa bizde mutluyuz. Festivalimize çevre illerden de gelenler oldu. Herkes burada birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sunuyor. Bu festivali daha da ilerilere götüreceğiz. Bizlere hamsiyi veren balıkçılarımıza, ekmek veren fırınlarımıza ve destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Başkan Sesli, festivale katılan öğrenci ve vatandaşlarla birlikte göbek attı. Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından dağıtılan ekmek ve kömür dağıtımlarında da zaman zaman izdihamlar meydana geldi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 17:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?