3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hamsi Festivali'nde izdiham

KDZ EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen hamsi festivaline yoğun katılım olunca izdihama neden oldu. Festivalde açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, domuz gribi aşısı olmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın virüsten hamsiyle korunduğunu ileri sürdü.

Kdz.Ereğli'de bu yıl 8.'si düzenlenen hamsi festivalinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Festivalde dağıtılan hamsi, ekmek ve ızgaralar nedeniyle yoğun izdiham oluştu. Dağıtılan ekmekleri almak için yarışan insanlar hamsi dağıtımı için oluşturulan havuza ellerini suya daldırarak poşetlerini doldurmaya çalıştı. Halk metrelerce ızgara taşıyan kamyonun arkasından koşarak ızgara almaya çalıştı. Kamyonun yasaklı gümrük sahasına girmesi üzerine demir kapı önünde dakikalarca ızgaraların dağıtılmasını bekleyen bazı vatandaşlar ızgara alamayınca torpil yapıldığını iddia etti.

İlk hamsiyi kendi doldurduğu poşetlerle veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, domuz gribi virisüne antibiyotik olarak gösterdiği hamsi çorbasından da içti. Domuz gribi aşısı olmayan Başbakan Erdoğan'a hamsi gönderdiklerini ve Başbakan Erdoğan'ın Kdz.Ereğli hamsisine güvenerek H1N5 aşısı olmadığını ileri süren Posbıyık, "Domuz gribinin en etkili aşısı Kdz Ereğli hamsisidir. Başbakanımız, bu hamsilere güvenerek domuz gribi aşısı olmuyor. Buraya domuz gribi giremez. Kimse endişelenmesin. Ülkenin çceşitli bölgelerinde aşı için sıraya girmeyin, Ereğli ilçemize gelip hamsi yeyin, hamsi çorbası için. Yanında bir de soğan yediniz mi domuz gribi virüsü bir şey yapamaz."

Alanda bulunan kavak ağacına misinelerle asılan hamsileri de gösteren Posbıyık, şunları söyledi: "Siyasette kullanılan 'hamsi kavağa çıkarmı?' sorusuna cevap veriyoruz. İşte hamsi kavağa çıktı. İnanmayan gelip bakabilir."

Festival alanına gelenler hamsi çorbası içerken dağıtılan hamsi ekmek ve soğanları da yapılan mangalın ardından afiyetle yediler. Festivalde 15 ton hamsi dağıtılırken balıkçı motorlarında 15 ton daha hamsi yedek de tutuldu. Hamsinin yanı sıra 5 ton mangal kömürü, 300 kilo soğan ve bin adet mangal ile yüzlerce ekmek ve helva dağıtıldı.

Festialde sanatçılar da konser verecek.

KDZ EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ
KDZ EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ
KDZ EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ
KDZ EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ
KDZ EREĞLİ'DE HAMSİ FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 15:27:04
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 15:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turan demirel IP: 78.170.17.xxx Tarih : 22.11.2009 23:24:29

sn.başkana helal olsun ben 8. yıl her seferinde ne işse hep iskenderunda görevli oluyorum bir kez dahi denk gelmedi ama hep takip ediyorum çok güzel bir etkinlik.