3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hamusa Beldesi çalışmaları sürdürüyor

Nüfusu 2 binin altında bazı beldelerin kapanmasını öngeren kanunun ardından kapanmayı bekleyen Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Hacımusa Beldesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


Hacımusa Belediye Başkanı Veysel Özsaraç, beldelerinin nüfusunun 2 binin altında olması nedeniyle kapanacak belediyeler arasında bulunması nedeniyle çalışma ve hizmetlere hız verdiklerini kaydetti. Belde olarak alınan hizmetlerin köye dönüşüm tamamlanınca azalabileceğini anlatan Özsaraç, “Belde olarak son dönemimizi yaşıyoruz ama çalışmaların hızını kesmedik. Aksine daha da arttırdık. Beldemizi köyden şehre dönüştük. Yol su ve alt yapı sorunlarını tamamen çözüme kavuşturduk. Nüfusumuz2 binin altında olduğu için kapanacak belediyeler arasında bulunuyoruz. Bu yerel seçimlerle belediyemizin kapanacak olması, halkı da bizi de endişelendiriyor. Ama biz yine de elimizdeki tüm imkanları seferber ederek, tüm çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.


Bir dönem başkanlık yaptığını ve gerçekleştirdikleri icraatları anlatan Özsaraç, “Seçimi kazanınca ilk iş olarak, eski camiyi yıkıp yerine beldemize yakışacak bir cami yaptırdık. İhtiyacımız olan düğün salonunu inşa ederek, vatandaşı sokaktan kurtardık. Her mahalleye çocuk parkları kurduk. Beldemizin her tarafındaki patika yollarına parke taşı döşemeye başladık. 4 senede 70 bin metrekare parkeyi kendimiz üretip, vatandaşın da yardımıyla döşemeyi başardık. Pazar yerinden geçen dereye kutu kanalı yapıp, üstünü kapattık. Geniş bir Pazar alanı kazandık. Bin metreyi aşkın yere istinat duvarı çektik. Böylece toprak kaymalarını engelledik. Alt yapıyı bitirdik. Bölgemizi köyden şehre dönüştürdük. Çalışmalarımızda hep malzeme belediyeden işçilik halkımızdan oldu. İşçi masrafı olarak halkımızın da desteğini saymazsak, beldemize 1 Milyon YTL'lik yatırımı kazandırdık “diye konuştu.


Belediye kapanırsa muhtar olarak aday olmayacağını ifade eden Özsaraç, farklı sıfatlarla siyasete devam edebileceğini de kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?