3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

HASAD 2008 programı

Zonguldak Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneğinin (HASAD) 2008 yılı programları açıkladı.


HASAD Başkanı Orhan Yazıcı, derneğin 2008 yılı programının belirlendiğini ve dernek bünyesinde çocuk, genç, yetişkin olmak üzere, üç kulvarda çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yazıcı, derneğin Haziran ve Temmuz ayı içerisinde almış olduğu davetler üzerine üç ayrı uluslar arası festivallerde Türkiye'yi temsil edeceğini kaydetti. Katılacakları davetlerde Türkiye'yi ve Zonguldak'ı en iyi şekilde tanıtacaklarını belirten Yazıcı, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Sayın Valimiz Yavuz Erkmen'in daveti üzerine 21 Nisan 2008 Pazartesi günü ilimize gelecek olan Macaristan ve Fransa çocuk grupları için, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün resmi programı çerçevesinde, TED Kolejinin yönetim kadrosu ve gönüllü ailelerinin destekleri ile bünyemizdeki gönüllü ailelerimizin desteğini de alarak derneğimiz organizasyonda yer almıştır. Bütün hazırlıklar tamamlanmış olup grupların ilimize gelmesi beklemektedir. Burada amaç, çocuklar ve gençler arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, kurulacak arkadaşlık ve dostluklarla dünya barışına katkıda bulunmak.Yabancı ulusların insanları ile tanışarak, onların kültürlerini, adetlerini, davranışlarını tanımak. Kendi kültürümüzü ve adetlerimizi onlara tanıtmak. Ülkemizin ve ilimizin tanıtımını yapmak, kültürel ve tarihsel zenginliklerini göstermek" dedi.
ULUSLAR ARASI FESTİVALLERE KATILACAKLAR
HASAD Başkanı Orhan Yazıcı, derneğin bir çok festivalden davet aldığını belirterek, yönetim kuruluyla bunları değerlendirdiklerini ve bu festivallerde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti. Yazıcı, "Mayıs ayının üçüncü haftası aldığımız davet üzerine “Uluslar arası Giresun Aksu” festivaline ilimizi temsilen, Zonguldak, Burdur ve Artvin yöreleri ile festivale katılacağız. Bildiğiniz üzere Haziran ayında bu yıl 10'uncusu olacak olan Uluslar arası Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali organizasyonunda yer almaktayız. Festival çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Ayrıca Haziran ayı içinde yapılacak olan “Mengen Aşçılar Festivali”ne davet edilerek bu festivali de programımıza aldık. Derneğimiz Haziran ayı ve temmuz ayı içerisinde almış olduğu davetler üzerine üç ayrı uluslar arası festivallerde ülkemizi ve ilimizi temsilen adeta bir festival zinciri yaşayacaktır. 24 Haziran 2008 - 01 Temmuz 2008 Macaristan- Szeged, 02 Temmuz 2008 -05 Temmuz 2008 Romanya - Timisoara, 07 Temmuz 2008 -13 Temmuz 2008 Fransa / Perpignan, Ağustos ayında aldığımız davet üzerine Sinop-Türkeli festivaline katılacağız.yine ağustos ayının son haftası Bulgaristan Primorsko festivaline katılmayı düşünüyoruz. Eylül ayının son ve Ekim ayının ilk haftası arası Polonya /Katowice şehrinde yapılacak olan bir organizasyondan davet aldık.ve bu organizasyona da katılmayı düşünüyoruz. Güney Kore ye davet edildik. Aldığımız Güney Kore davetini yönetim kurulumuzca değerlendirip, 2009 yılı için gündeme tekrar alarak, karar vereceğiz. Katılacağımız etkinliklerde ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi bir kez daha sizin aracılığınız ile söylemek istiyorum. İlerideki programlarımız hakkında periyodik olarak bilgi vereceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 16:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz alaca IP: 88.248.252.xxx Tarih : 24.05.2008 13:38:25

orhan abii başta seni ve değerli yönetim arkadaşlarınızı ve değerli oyuncularınızı göstermiş oldukları bu gayret ve mücadeleden dolayı kutluyorum..hergeçen senenin bir öncekinden güzel ve başarılı olması büyük ölçüde sizin ve arkadaşlarımızın çabasıyla olmuştur..bu sitede yaptıklarınızı başarılarınızı okumak benii çok gururlndırdı..sevdiğim değer verdiğim insanların abilerimin dağada üst düzeyde dağa büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum..hepinizi çok seviyorum..her nekadar işimden dolayı zaman ayırıp yanınızda olamasamda inanın aklım kalbim hep sizle..sizi çok seviyorum...DenizALACA