3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

HASAD'ın 30. yılı kutlandı

Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği (HASAD), kuruluşunun 30. yıl dönümünü düzenledikleri etkinlikle kutladı.

Geceye, Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği (HASAD) Başkanı Orhan Yazıcı, yabancı halkoyunları ekipleri Bulgaristan, Macaristan ve çok sayıda davetli katıldı. Can Polat Pamay Spor Salonu’nda düzenlenen gecede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, her ulus ve ülkenin varlık sebebi olan kültürün en iyi şekilde yaşatılmasının yanı sıra uluslararası düzeye de getirilmesinin ayrı bir başarı olduğunu söyledi.

Özdemir, “HASAD 30. yılını ve yaşını kutluyorum. Bu bir kültür olayıdır. Kültür olayı her ülkenin varlık sebebidir. 30. yılınızda bulunmak benim için bir onurdur. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum ve her zaman yanlarında olacağız” dedi.

HASAD Başkanı Orhan Yazıcı da derneklerinin kurulduğundan bugüne kadar din, dil, ırk ve siyaset gözetmeden faaliyetini sürdürdüğünü belirtti. Yazıcı, ''Çocuk, genç ve yetişkinlerle birlikte ilimizi yurt içi ve dışında defalarca temsil ettik. Amacımız halk oyunlarını araştırıp, derleyip otantik şekilde çocuk ve gençlerimize öğretmek, kültürümüzü farklı kültürlerle paylaşmaktır'' diye konuştu.

Gecede Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi Trabzon Kız Ekibi gösterilerini sunduğu sırada müzik yayını kesildi. Gösterilerini müziksiz tamamlayan ekip, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Macaristan ve Bulgaristan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin de gösteri sunduğu etkinlikte, grup temsilcilerine plaket verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 16:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?