3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hasretle bekleyip, yağmurla şok oldular

Zonguldak 8. Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin 4. günü akşamında yağan sağanak yağış nedeniyle, düzenlenen konser kısa sürede tamamlandı.

8. Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin 4. günün gecesi düzenlenen konsere, havanın bozuk olması nedeniyle vatandaşlar ilgi göstermedi. Tır Parkı’nda düzenlenen konserde yaklaşık 100 kişinin önünde şarkılarını seslendirmeye başlayan Türk Halk Müziği solisti Halis Çaşgırlı, sağanak yağmurun başlaması ile konserini yarıda keserek sahneyi terk etti.

Şilt ve madenci heykelini almak üzere yeniden sahneye çıkan Halis Çaşgırlı, yağmurun dinmemesi nedeniyle yeniden sahneden inerek soyunma odasına gitti. Sanatçı Çaşgırlı, "Bugünkü repertuarımda seyircinin durumuna göre 15-20 şarkı yer alıyordu. Ama yağmur nedeniyle 7-8 şarkı okuyabildim. Bu hayatımda verdiğim en kısa konserdi" dedi.

Yağmurun şiddetini arttırması üzerine önce poşetlenen ses sistemleri, daha sonra ise alandan toplanmaya başlandı. Soyunma odalarında sahne kıyafetlerini giyerek sıranın kendilerine gelmesini bekleyen Latife Erarslan ve Ayhan Bal da, yağmurun dinmemesi üzerine sahne alamadılar. Belediye Başkanı Secaattin Gonca, eşi Sevgi Gonca ve başkan yardımcıları, sanatçıların bulunduğu soyunma odasına girerek teşekkür etmek isteyince bir sürpriz ile karşılaştı. Halka sesini duyuramamanın üzüntüsünü yaşayan sanatçılar hep birlikte Zonguldak yöresine ait bir türküyü söyleyerek, soyunma odasında mini konser verdiler. Başkan Gonca ve eşi, sanatçılara madenci heykeli, şilt ve çiçek vererek teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 13:35:07
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 18:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?