5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Hastalara eğlenceli terapi

Zonguldak Devlet Hastanesi’nde staj gören Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) hemşirelik bölümü öğrencileri, hastalara yönelik bir eğlence düzenledi. Öğrencilerin çaldıkları parçalara eşlik eden sinir hastaları, dans edip stres attılar.

Zonguldak Devlet Hastanesi’nde psikiyatri stajı gören ZKÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik bölümü 4. sınıf öğrencileri, son stajları nedeniyle hastane içinde eğlence düzenlediler.

İç içe oldukları hastaları hastane ortamından uzaklaştırmak amacıyla terapi saatinde eğlence düzenlemeye karar verdiklerini belirten öğrenciler, "Hastalarla 3 hafta boyunca haftada 3 gün olmak üzere 9 gün birlikte olduk. Onların psikolojik desteğe, moral ve motivasyona ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Sabahları günaydın saatinde toplanarak hatırlarını sorup, bazı konular hakkında bilgi veriyoruz. Bunun için boncuklarla kolye, süsler yapıldığı uğraşı saatinde böyle bir eğlence düzenleyerek, aralarındaki kaynaşmayı ve fikirlerini ifade etmesini daha iyi öğreneceklerine inandık. Son günümüzde de onları hastane ortamından biraz uzaklaştırmak için eğlenerek geçirmeyi amaçladık. Kendilerini daha iyi hissetmelerini sağladık" dediler.
Öğrencilerin çaldıkları flüt eşliğinde dans eden ve öğrencilerin ikram ettikleri yiyeceklerden yiyen hastalar, öğrencilerle oynayarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Öğrencilerin hastalarına yaklaşımından memnun olan ZKÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Kuzu, "Öğrencilerimiz, sürekli hastalarla birebir görüşmeler yapıyor. Becerileri geliştirilerek psikolojik rahatlama sağlanıyor. Öğrencilerimiz ve bizler tam anlamıyla hastalara profesyonelce yaklaşıyoruz. İsteyen tüm öğrencilerimiz, uğraşı saatinde bu tür etkinlikler yapabilir" şeklinde konuştu.

zonguldak
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 15:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?