3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hastane için yer aranıyor

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret eden Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, 400 yataklı hastane için yer arayışının sürdüğünü söyledi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti. Posbıyık'a yeni görevinde başarılar dileyen Ekşi, Posbıyık'ın belediye kaynaklarını iyi kullanarak güzel hizmet edeceklerini belirtti. Ekşi, "Kısa bir aranın ardından tekrar belediye başkanlığına devam ediyorsunuz.

Ereğli halkı tercihini yaptı kararını verdi. Kararın hem ilçemiz hem de sizin için hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş tecrübeleriniz, Ereğli'ye hizmetleriniz var. Yeni dönemde de belediye imkanlarını, kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak ilçemize hizmet vereceksiniz. Amacımız, Ereğli'de yaşayan en insanların daha iyi yaşaması için imkan hazırlamaktır. Başarılar diliyorum" dedi.


Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyenin okullardan 1 trilyon 200 milyar alacağı olduğunu belirterek, Kaymakam Ekşi'den bu paranın tahsili için yardım istedi. Belediyede tasarruf ve tahakkuk tedbirleri uygulamasına başlandığını belirten Posbıyık, "Sizinle daha önce güzel görevler yaptık. Ereğli halkı tercihini bizden yana kullandı. Bizde buna layık olmaya çalışacağız. Başta sizinle olmak üzere bütün devlet daireleriyle, bütün birimlerle anlayış birliği içerisinde bölgenin kalkınması için işbirliği içerisinde siyasi partilerle, milletvekilleriyle ve sivil toplum örgütleriyle iyi bir diyalog içerisinde Ereğli'yi bir an evvel ayağa kaldırmamız lazım. Borç gırtlağa kadar saplanmış, icralar kapıda. Ama hiçbir zaman bunlardan şikayetçi değilim. Bunları bilerek ben bu göreve geldim. Bunları aşacağız. Ama bunları aşacağımız zaman 10 ay bir sıkıntı çekeceğiz. Kdz Ereğli Belediyesi'nde tasarruf tedbirleri uygulamaya başladık. Mesaileri kaldırdık. Harcamaları kıstık. Bugüne kadar çok severek yaptığımız okullara kulüplere yardımların hepsini kestik. Benzin alacak dahi paramız yok. İyice borçluyuz.

Ereğli halkından, sivil toplum kuruluşlarından ilgili kurumlardan şimdiden özür diliyorum. Bu tasarruflara hiç taviz veremeden devam edeceğiz. Babamın oğlu da olsa hiç gözünün yaşına bakmadan tahakkuk işlemlerine başlıyoruz. Öğretim kurumlarımızdan 1 trilyon 200 milyar alacağımız var. 1 trilyon 200 milyarlık alacağımızın tahsili konusunda bize yardımcı olmanızı istiyorum" dedi.
Gazetecilerin hastane yapımıyla ilgili sorusuna cevap veren Kaymakam Ekşi, hastane için yer arayışının devam ettiğini belirtti. Ekşi, "Ereğli'de hastane arsası için arayışlar devam ediyor. 100 dönüm civarında hazine yeri arıyoruz. Şu anda da hazinenin elinde hastane yapacak 100 dönümlük arazi yok. Ormandan bir tahsis istedik. Sağlık Bakanlığı'na teklif ettik. Yer tahsis edilirse, Sağlık Bakanlığı da yeri uygun görürse olur. Hastanemizin modernleşmesini istiyoruz. Ereğlimizin bir hastaneye ihtiyacı vardır. Yer arayışı da devam etmektedir" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 14:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?