3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hastane personeline eğitim

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik “Ulusal Doku ve Organ Nakli Koordinasyon Sistemi“ eğitim toplantısı düzenlendi.


Çaycuma Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlara ve sağlık ekiplerine Atatürk Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Yalçın Erdoğan tarafından Türkiye’deki doku ve organ nakli hizmetleri konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Orhan Şahin ve Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan May’ın yanı sıra yaklaşık 60 sağlık personeli katıldı. Daha önce organ nakli olan ve tekrar hayata döndürülen çocuklardan oluşan bir sinevizyon gösterimi yapılarak, ülkede organ bağışının bir gönül işi olduğunu, bazı ülkelerde ise kamu malı olarak görüldüğünü anlatan Erdoğan, “Türkiye de geçmiş tarihe baktığımız da Organ Nakline geçilmesi kırk yıla dayanıyor. Ülkemizde bugün 100 bine yakın organ bekleyen hastalarımız var. Toplum olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız” dedi.


Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Orhan Şahin ise başarılı çalışmalar yürüttüğü için Dr. Yalçın Erdoğan’a teşekkür ederek, yaptığı işin çok kutsal bir görev olduğunu vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 10:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?