3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Hastane personeline seminer

Zonguldak Hasta Hakları Derneği tarafından Göğüs ve Meslek Hastalıkları hastanesi personeline seminer verildi.

Zonguldak Hasta ve Hasta Yakınları Hakları Derneği (ZOHYAD) Avukatı Ahmet Orhan, tarafından Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi personeline hasta hakları ile ilgili seminer verildi.

ZOHYAD Avukatı Ahmet Orhan, hastaların hekim seçme özgürlüğü, uygulanan tedaviyi istememe gibi özgürlüğe sahip olduğunu belirtti. Hastalara tıbbi müdahale edilirken, hasta rızasının alınması gerektiğini belirten Orhan, “Hasta, hekim seçme özgürlüğüne sahiptir. Yeterli ölçüde gördüğü tedaviyi uygulatma yada uygulatmama hakkına sahiptir. Her hastanın onurlu şekilde ölme hakkı var. Sadece hastalandığı zaman değil hasta değilken bile tedaviden yararlanma hakkı var. Hastalara, hastalıkları hakkında kesin ve net cevap alma hakları var. Tıbbi müdahalede hastanın rızasının alınması, onay alınması gerekiyor.

Hastanın tedaviyi ret etme hakkı ver. Ama hastalığı çok ilerlemiş ve kesinlikle tedavi olması gerekiyorsa, onu ikna etmeye çalışmalısınız. Bazı hastaların yanında refakatçi gerekmese bile, hasta yanına refakatçi istediği zaman ona yardımcı olmalısınız. Yasalar önce zayıfları korumaktadır. Burada da zayıf olan hastadır. Hastalara sürekli hizmet edilecek. Zengin veya birilerinin torpiliyle gelen hastalar yoksul ve maddi durumu iyi olmayan hastalarla bir tutulacak hepsine aynı şekilde hizmet verilecek. Ama ne yazık ki ülkemizde personel sıkıntısı olduğu için hastalarla tek tek ilgilenemiyoruz. Onun içinde hastaların bazı haklarını da yerine getiremiyoruz. Hastanemizde hastalarımız için Hasta Hakları kurulları kuruldu.

Bunların amacı hastalarımızın bütün haklarını korumaktır. Onlara en iyi hizmeti vermektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 15:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?