5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Hava kirliliği sağlığı tehdit ediyor

Zonguldak’ta artan hava kirliliği, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi. Yetkililer, çevre cezalarının 300 milyon lira ile 70 milyar arasında değiştiğini hatırlatarak uyarıda bulundu.

Zonguldak’ta kış mevsimiyle birlikte hava kirliliğinin artması üzerine, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Personel eksikliği ve donanım yetersizliği nedeniyle sadece denetleme tedbirlerinin arttırılabildiğini belirten yetkililer, vatandaşlardan hava ve çevre kirliliğine karşı duyarlı olmalarını istediler.

Çevre kirliliğine neden olanlara 300 milyon ile 70 milyar lira arasında değişen oranlarda para cezası verildiğini belirten yetkililer, "Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün görev alanına, hava, su, toprak gibi tüm çevre şikayetleri giriyor. Her gün çevre sorunu ve kirliliğiyle ilgili mutlaka bir şikayet alıyoruz. Bu kadar geniş görev yelpazesine karşı, 3 personel ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Personel ve donanım eksikliğinden görevimizi tam olarak yapamadığımız için vatandaşları yardımcı olmaya çağırıyoruz" dediler.

Yıkanmamış kömür tüketiminin de hava kirliliğini önemli derecede etkilediğini ifade eden yetkililer, "Resmi kurumlarda ve lojmanlarda tüvanon (ham) kömür kullanılıyor. Bu kömürde partikül maddeleri çok olduğu için hava kirliliği yapıyor. Kamu kurumları hava kirliliğiyle ilgili mücadelemize yardımcı olmak istiyorlarsa lavvuarlanmış yani yıkanmış kömür kullansınlar. Resmi kurumlar iyi örnek olursa, bu uygulamayı apartmanlarda da başlatmamız daha kolay olur" diyerek uyarıda bulundular.

Zonguldak
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 10:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?