3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Havaalanı için heyet geliyor

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Vali Erdal Ata ile birlikte Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’i makamında ziyaret ederek, havaalanının açılıp açılmayacağı konusunda bilgi aldı.

Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Belediye Başkan Secaattin Gonca, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, THY Genel Müdürü Kotil ile Zonguldak havaalanı konusunda görüş alış-verişinde bulunuldu. Görüşmeler sonucunda, THY tarafından havaalanında uçak seferlerinin yapılıp yapılmayacağı konusunda Zonguldak’a heyet gönderileceği öğrenildi.

Başkan Gonca, THY Genel Müdürü Kotil’in, havaalanının hava trafiğine açılıp, 126 kişilik uçakların iniş-kalkış yapıp-yapamayacağı konusunda önümüzdeki günlerde bir heyet göndereceklerini kendilerine ifade ettiğini belirterek, “Öncelikli olarak havaalanı Zonguldak’ın geleceği için mutlaka ve mutlaka açılması gerekiyor. Bizim bu konuda Çaycuma ve Saltukova Belediye Başkanlarımızın yanı sıra eski Valimiz Yavuz Erkmen ile birlikte kurulan şirket temsilcilerinin bu işin olması nedeniyle sesimiz çıkmadı. Ancak sesimizin çıkmaması demek, Havaalanına sahip çıkılmadığı noktasında değildi, bizlerde Havaalanı konusunda her türlü desteği vererek açılmasını istedik. Saltukova Havaalanı’nın uçuşlara mutlaka açılması gerekiyor. Çünkü havaalanı, Zonguldak’ın gelişmesine katkı verecek ve ufkunu açacak bir projedir. Sinop Havaalanı yakın bir zaman önce açıldı ve gayette rantabl çalıştığını öğrendik, aynı şey Zonguldak için neden olmasın? Yani bu konuda biz suskun kalmadık, şirketleşme olduğu için dışarıdan destek verdik, fiili olarak işin içerisinde gözükmedik” dedi.

Ayrıca Gonca, görüşmeler sonucunda THY heyetinin önümüzdeki günlerde havaalanına geleceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 16:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?