3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Havaalanına yaklaşılıyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Kaymakamı İsmail Kaygısız, havaalanına hiç bu kadar yakın olunmadığını ifade etti.


Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, çalışmaların büyük bir oranda tamamlandığı ve havaalanına bölgenin hiç bu kadar yakın olmadığını ifade etti. Çevre düzenlemesi ile ilgili bir dizi çalışmanın kaldığını belirten Kaygısız, “Tepenin kazı çalışmaları tamamlanmış, tamamlandı. Yapılan test uçuşundan olumlu sinyaller alındı. Haziran ayında tarifeli uçuşlar için planlamalar yapılıyor. Deneme uçuşlarında Devlet Hava Meydanları teknik ölçüler yaptı. İlk bilgiler olumlu ama, teknik raporlara göre tarifeli uçuşlara başlanılacak. Çevre düzenlemesi noktasında da önemli sorunlar gözüküyor ama hiç havaalanına bu kadar yakın olmamıştık” dedi.


Kaymakam Kaygısız, traşlanan tepeden 10 ile 40 milyon metreküp olarak hesaplanan taş ve toprak yığınlarından şuana kadar parayla orantılı olarak 1.5 milyon metreküp alındığını ve yapılan deneme uçuşlarında ise traşlama işleminin ise şimdilik yeterli gözüktüğünü kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 77.8.63.xxx Tarih : 16.05.2009 00:07:40

bizlerde avrupada yasayan türkler olarak dört gözle almanyadan kalkip piste ilk inecek ucayi beklemekteyiz  artik hafta sonu almanyadan amasraya balik yemeye geliriz  simdiden hayirli olsun dileklerimi iletirim