3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Havaalanında uçuş hazırlığı

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, sivil havacılık şirketi tarafından işletilecek olan Zonguldak Havaalanı'nda incelemelerde bulundu. 

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi'nde bulunan havaalanının işletmesini üstlenen Zonguldak Sivil Havacılık Şirketi, arazi iyileştirme ve onarım çalışmalarına başladı. Vali Yavuz Erkmen başkanlığında biraraya gelen yönetim kurulu üyeleri çalışmaları inceleyerek, İl Genel Meclisi üyelerine ve çevre köylerin muhtarlarına genel bilgi verdi. 

Havaalanının hizmete açılması için araç parkı ve ekipman eksiklerini giderdiklerini ifade eden Vali Erkmen, yurt içinde ve yurt dışında sürdürdükleri temaslarda havaalanının işletilmesiyle ilgili tüm çalışmaları sona erdirdiklerini kaydetti. Erkmen, ilk etapta küçük 90 kişilik uçaklarla hava trafiğinin başlatılacağını, pist uzunluğunun istenilen seviyeye ulaşmasıyla da büyük uçakların havaalanına alınacağını vurguladı. Havaalanının hizmete çalışması ve işletilmesi hususunda bölge halkına ve çevre köylere de büyük görevler düştüğünü söyleyen Erkmen, "Bu havaalanı bölgenin kalkınması için olduğu kadar tanıtılması için de uygun bir fırsattır. Yurt dışından kısa süreli geliş-gidişler, günü birlik ziyaretler için havaalanı uygun bir araçtır. Bizim bu konuyla ilgili fevkalade düşüncelerimiz ve olumlu beklentilerimiz var" dedi. 

Vali Erkmen incelemenin ardından, sivil havacılık şirketi ortakları Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu M. Salih Demir, işadamları Teoman Papila ve Ümit Velioğlu ile birlikte şirketin genel durumu, devam eden çalışmalarla ilgili olarak toplantı yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 12:18:18
Güncelleme :12 Aralık 2006 Salı 12:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?