3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Havalar soğuyunca balık ucuzlar

Zonguldak'ta balıkhanesindeki balıkçılar, balık fiyatlarının yüksek olduğunu havaların soğuması ile fiyatların da ucuzlayacağını ifade etti.


Zonguldak Merkez Çarşısı'nda bulunan balıkhanedeki balıkçılar, balığın az olması nedeniyle fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Balıkhanedeki Orhan Yazıcı isimli balıkçı, bir kaç gün sonra havaların soğuduğu takdirde balıkta bolluk fiyatta ucuzluk yaşanacağını söyledi.

Hava durumuna göre balık çeşitlerinin de değiştiğini söyleyen Yazıcı, hamsinin kilosunun 7.5 YTL olmasına rağmen en çok satılan balık olduğunu söyledi. Yazıcı, "Sezon açılmasına rağmen balık olmadığı için fiyatlar yüksek. Palamut tane usülü satılıyor. Hamsi fiyatı 7.5 YTL olmasına rağmen çok satılmaya başladı. Büyük motorlu tekneler denize açılırsa 300-500 kasa balık yakalıyor ve ucuzluk yaşanıyor. Hava biraz daha soğuduğu zaman fiyatlarda ucuzlayacak. 15 gün sonra havalar soğuyunca balıkta bolluk fiyatta da ucuzluk yaşanacak. Müşterilerimiz genellikle doktor tavsiyeyi üzerine gelen yaşlılar oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?